Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6035 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του ΒΙΒΛΙΟΥ "ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΡΟΔΩΝ" PDF Εκτύπωση E-mail

Η Ι.Κ. Ρόδου, θέλοντας να προβάλει το βιβλίο της Sanne Terlouw «Το νησί των Ρόδων», ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα που παρουσιάζει τη ζωή μιας σεφαραδίτικης εβραϊκής οικογένειας που εκδιώκεται από την Ισπανία το 1492 και εγκαθίσταται στη Ρόδο το  1522, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και την ιστορία του νησιού, που εκδόθηκε στα ολλανδικά το 2008, προσκάλεσε τη συγγραφέα να μιλήσει για το βιβλίο της και να εξηγήσει τι ήταν αυτό που την ενέπνευσε να γράψει για τη Ρόδο.

Με αφορμή τη διάλεξη της Sanne Terlouw, η Ι.Κ. Ρόδου με την υποστήριξη του Ολλανδικού Σχολείου και του Ολλανδικού Συλλόγου διοργάνωσε ένα εκτενές πολιτιστικό πρόγραμμα από τις 28 έως τις 30 Οκτωβρίου 2010. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν ξενάγηση στην πρώην εβραϊκή συνοικία της παλιάς πόλης (Οβραϊκή), επίσκεψη στη Συναγωγή και στο Εβραϊκό Μουσείο,  συναυλία με σεφαραδίτικη μουσική και τραγούδια σε λαδίνο και Ισπανικά και προβολή της ταινίας  «Ο χειμώνας του πολέμου» βασισμένη σε βιβλίο του Jan Terlouw,  συγγραφέα και πρώην αντιπροέδρου της Ολλανδικής Κυβέρνησης, η οποία είχε προταθεί για Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae