Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3262 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΑΝΟΥΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Από 1η έως 8.12.10, με τη συνεργασία του ΚΙΣΕ και της Ι.Κ. Αθηνών, εορτάστηκε και φέτος η γιορτή του Χανουκά στην Αθήνα. Τις πρώτες ημέρες της γιορτής τα κεριά ανάφτηκαν στη Συναγωγή Αθηνών ενώ την τελευταία ημέρα το άναμμα όλων των κεριών της Χανουκίας έγινε   στην Α’ Πλατεία Ψυχικού, με την ευγενική συνεργασία του Δήμου Ψυχικού συνεχίζοντας έτσι την παράδοση των τελευταίων ετών.
Κατά το 8ημερο προγραμματίστηκαν παράλληλες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή της μικρής Νεολαίας και των εβραϊκών οργανώσεων.
Οι απεργίες και οι δυσκολίες μετακίνησης οδήγησαν στη ματαίωση της συναυλίας που είχε προγραμματιστεί, με πρωτοβουλία του Ραββίνου κ. Μιζάν, για τη Δευτέρα 6.12.10 με τη συμμετοχή των μουσικών συνόλων L’ Anima και Λάβα.
Την Τρίτη 7.12.10 τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο πρύτανης του Σεφαραδικού Κέντρου Σπουδών της Ιερουσαλήμ Ραββίνος Κασίν και ο διευθυντής Ραββίνος Σαμούλα. Την ίδια ημέρα επρόκειτο να παραστεί στη γιορτή και ο Αρχιραββίνος Σεφαραδιτών του Ισραήλ κ. Σλόμο Αμάρ, ο οποίος τελικά δεν κατάφερε να έρθει εγκαίρως λόγω ματαίωσης της πτήσης του από τα Τίρανα.
Κατά την τελευταία ημέρα οργανώθηκε πανηγυρική τελετή στο Ψυχικό, την οποία παρακολούθησαν πλήθος ομοθρήσκων και φίλων.
Χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους του ΚΙΣΕ ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μώρις Μαγρίζος και ο πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών κ. Βενιαμίν Αλμπάλας.
Παρέστησαν και άναψαν κεριά η δήμαρχος Ψυχικού κα Ειρήνη Κατσαρού και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Παντελής Ξυριδάκης. Επίσης ο πρέσβης του Ισραήλ κ. Αριέ Μέκελ ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σημαντική βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ. Την τελετή συντόνισε ο Λέων Γαβριηλίδης και παρουσίασε ο κ. Μόνης Χαλέγουα.
Η Χορωδία της Ι.Κ. Αθηνών τραγούδησε τραγούδια του Χανουκά, της Ειρήνης και της Φιλίας και τον Εθνικό Ύμνο, ενώ μετά το τέλος της τελετής παρατέθηκε μικρή δεξίωση με παραδοσιακά γλυκά.
 
Χανουκά από την ΜΠΕΝΩΤ
 
Στις 2.12.10 η Μπενώτ γιόρτασε το Χανουκά με εκδήλωση που διοργάνωσε στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Κ. Αθηνών. Το ιερό φως των κεριών που ανάφτηκαν φώτισε την αίθουσα δίνοντας χαρά και ελπίδα στις καρδιές όλων. Ο Ραββίνος κ. Ισαάκ Μιζάν έψαλε την μπεραχά. Η κα Πώλα Τσεζάνα διάβασε ένα πολύ ωραίο, συμβολικό κείμενο με τίτλο «Τα τέσσερα κεριά». Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και ολοκληρώθηκε με πλούσιο παραδοσιακό μπουφέ.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae