Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3951 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΗμέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 28.4.2008, με τη συμμετοχή των μελών της Κοινότητάς μας, έγινε στη Συναγωγή μνημόσυνο για να τιμηθεί η Μνήμη των Θυμάτων Ολοκαυτώματος.
    Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσαν οι κ. Μωρίς Φρανσές και Μάκης Μωυσής. Τα κεριά άναψαν η κα Λουΐζα Οβαδία και ο κ. Ντίνος Μάτσας όμηροι των ναζιστικών στρατοπέδων.
    Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία της κας Λουίζας Κόνε η οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε χαρακτηριστικά: "…Ανήκω στην τρίτη γενιά των Εβραίων απογόνων που έζησαν τον πόλεμο και το Ολοκαύτωμα. Αν και δεν έζησα μέσα στον πόλεμο έμαθα με κάθε λεπτομέρεια για την τύχη των συγγενών της μητέρας μου και του πατέρα μου που χάθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης… Αισθάνομαι ότι το να είσαι Εβραίος σημαίνει να ονειρεύεσαι το Ολοκαύτωμα, τη Σοά, να ζεις μέσα στο Ολοκαύτωμα και να πεθαίνεις στο Ολοκαύτωμα χωρίς να είσαι πραγματικά εκεί. Κάθε Εβραίος προσπαθεί να φαντασθεί το τρόμο, να σταθεί μπροστά στις απερίγραπτες οδυνηρές εικόνες... Προσπαθεί να ρωτάει τους μεγαλύτερους αν ήταν εκεί και τι πέρασαν και ακόμη να φοβάται να το κάνει. Σαν Εβραία μητέρα προσπαθείς να καταλάβεις πόσο αδύνατον, πόσο απάνθρωπο θα ήταν να βρεθείς στη θέση να διαλέξεις ανάμεσα στα δύο σου παιδιά. Να αναρωτιέσαι αν θα ήταν αρκετά μεγάλα να φροντίσουν τους εαυτούς τους χωρίς εσένα. Να τα κοιτάζεις και να αναρωτιέσαι αν η σωστή επιλογή θα ήταν να τα κρατήσεις ή να τα διώξεις από το τρένο. Ολοκαύτωμα: Καμία λέξη δεν μπορεί να χωρέσει τόσα πολλά πράγματα…".

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae