Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3534 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Τα διάσημα του Ιππότη του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής έλαβε ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, στη διάρκεια τελετής που έγινε στις 15.3.2011 στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα. Εκ μέρους της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Γάλλος πρέσβης στην Ελλάδα κ. Κριστόφ Φαρνό, απένειμε στον κ. Δ. Σαλτιέλ το παράσημο και στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πολυετές έργο του κ. Σαλτιέλ προς όφελος του εβραϊσμού της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδος, αλλά και στη συμβολή του στην ενίσχυση των δεσμών με τη Γαλλία. Χαρακτηριστική είναι η επιστολή του Προέδρου της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί προς τον κ. Σαλτιέλ όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Η παρασημοφόρηση αυτή αποτελεί αναγνώριση της ποιότητας των υπηρεσιών και της αφοσίωσης που έχετε επιδείξει στη χώρα μας». Το Τάγμα της Λεγεώνας της Τιμής θεσπίστηκε από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη το 1802 και τα διάσημά του αποτελούν την ύψιστη τιμητική διάκριση της Γαλλίας. Ο τίτλος απονέμεται σε προσωπικότητες όλων των εθνικοτήτων για εξέχουσες υπηρεσίες και επιτεύγματα στις επιστήμες, τις τέχνες, τα γράμματα, την πολιτική, στον επιχειρηματικό και κοινωνικό τομέα.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae