Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5528 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΛΟΡΔΟ ΤΖΑΝΕΡ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 12.4.2011 το ΚΙΣΕ φιλοξένησε στα γραφεία του τον λόρδο Τζάνερ ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους του Ελληνικού Εβραϊσμού. Ο κ. Γκρέβιλ Τζάνερ, μέλος της βρετανικής Βουλής των Λόρδων, τέως βουλευτής και τ. πρόεδρος του ΚΙΣ Μεγ. Βρετανίας, στην 35ετή βουλευτική του θητεία, έχει δραστηριοποιηθεί σε πολλούς τομείς στην κοινωνική αναπτυξιακή πολιτική και έχει από διάφορες θέσεις εργαστεί για την καταπολέμηση του ρατσισμού και του αντισημιτισμού.

Κατά τη συνάντηση στο ΚΙΣΕ τον λόρδο Τζάνερ καλωσόρισε ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Δ. Σαλτιέλ ο οποίος έκανε μία σύντομη παρουσίαση της ιστορίας, της δραστηριότητας και των θεμάτων του Ελληνικού Εβραϊσμού. Ακολούθησε συζήτηση εστιασμένη στα φαινόμενα του αντισημιτισμού και στις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή του, καθώς και στις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Στην ενδιαφέρουσα συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Δ.Σ. του ΚΙΣΕ, των Ι.Κ. Ελλάδος και των εβραϊκών οργανώσεων.
Ο λόρδος Τζάνερ κατά την παραμονή του στην Αθήνα επισκέφθηκε τις Συναγωγές και το Μνημείο Ολοκαυτώματος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ι.Κ. Αθηνών κ. Β. Αλμπάλα. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη όπου ξεναγήθηκε στα εβραϊκά αξιοθέατα της πόλης, παρευρέθηκε στα εγκαίνια έκθεσης στο Εβραϊκό Μουσείο, παρακολούθησε εκδήλωση στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης στην οποία συμμετείχε η χορωδία της Ι.Κ.Θ. και είχε συνάντηση με το Κοινοτικό Συμβούλιο όπου συζήτησε και ενημερώθηκε για τα θέματα της Κοινότητας.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae