Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4858 επισκέπτες και 3 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ "ΡΕΣΤΕΙΟΝ" για τους ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΟΜΗΡΟΥΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 9.7.11 ο Σύλλογος Απογόνων Θυμάτων Ολοκαυτώματος διοργάνωσε στο Κέντρο Φιλοξενίας Ηλικιωμένων «Ρέστειον» μουσική βραδιά προς τιμήν των επιζώντων των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Το μουσικό πρόγραμμα, ευγενική προσφορά του μουσικού κ. Δαυίδ Ναχμία, περιελάμβανε τραγούδια του Νίκου Γούναρη και τραγούδια εποχής, τα οποία απέδωσε ο τραγουδιστής κ. Θάνος Πολύδωρας. Κατά την εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Β΄ Γενιάς κ. Μάριος Σούσης, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και μίλησε για τη σημασία της δύναμης της θέλησης που επέδειξαν στη ζωή τους οι επιζώντες και στη συνέχεια η γενική γραμματέας του Κ.Ι.Σ.Ε. κα Ντόνα-Λίλιαν Καπόν, η οποία αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα πρωτοβουλιών για τη στήριξη των ομήρων. Εκ μέρους της Ένωσης Ομήρων μίλησε ο κ. Ισαάκ Μιζάν, ο οποίος συνεχάρη το Σύλλογο Β΄ Γενιάς και ευχαρίστησε τους μουσικούς και η όμηρος κα Ευτυχία Αλκαλάι, η οποία αναφέρθηκε στις τραγικές εμπειρίες των στρατοπέδων συγκέντρωσης. 

Πολύ συγκινητική ήταν η στιγμή της ανάγνωσης από την κα Αννα Καντός ποιήματος που έγραψε ο θείος της Ματέο Κοέν, σε ηλικία 22 ετών, λίγο πριν συλληφθεί από τους Γερμανούς, το οποίο διασώθηκε από την αδελφή του Τζόγια Κοέν. Στις 24.3.1914 ο Ματθαίος Κοέν, μαζί με τον πατέρα του, εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς όπου και θανατώθηκαν.  
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae