Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6712 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011 PDF Εκτύπωση E-mail

ΙΣΡΑΗΛ - Special Olympics

Έχοντας κερδίσει 66 μετάλλια γύρισαν στο Ισραήλ οι 88 Ισραηλινοί αθλητές των Special Olympics που συμμετείχαν στην παγκόσμια ομώνυμη αθλητική διοργάνωση, που έγινε στην Αθήνα από 25 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2011. Τους υποδέχθηκε και τους συνεχάρη, σε ειδική τελετή προς τιμήν τους, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτογραφία). Η αντιπρόεδρος της ισραηλινής ομάδας των Special Olympics Τάλι Κορνχάουζερ, η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Όρλι Φρούμαν, που συνόδευσαν την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, αλλά και οι αθλητές μίλησαν στον Ισραηλινό πρωθυπουργό για τη ζεστή ελληνική φιλοξενία και την επιτυχημένη διοργάνωση. Στην Αθήνα, την ισραηλινή αντιπροσωπεία είχαν υποδεχθεί το ΚΙΣΕ και η Ι.Κ. Αθηνών σε εκδήλωση που έγινε στη Συναγωγή Μπεθ Σαλώμ.
 

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ 

Σε επίσημο δείπνο με περισσότερους από 500 προσκεκλημένους ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο, στις 5.7.2011, ο κύκλος εκδηλώσεων για τα 250 χρόνια από την ίδρυση του BOD, του κεντρικού συντονιστικού οργανισμού των Εβραίων της Βρετανίας. Επίσημος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας. Τιμώντας τον Εβραϊσμό της Βρετανίας ο διάδοχος του βασιλικού θρόνου μίλησε για την «ουσιαστική συμβολή της εβραϊκής κληρονομιάς σε κάθε τομέα της βρετανικής ζωής: στις τέχνες, τις επιστήμες και την ιατρική, στην οικονομία και το εμπόριο». Ο πρίγκιπας Κάρολος εξέφρασε τη λύπη του που η συνεισφορά αυτή δεν είναι επαρκώς γνωστή στο ευρύ κοινό, ενώ με επαινετικά λόγια μίλησε για το θάρρος των Βρετανών Εβραίων πολεμιστών που αγωνίστηκαν για την υπεράσπιση της ελευθερίας και των κοινωνικών αξιών.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae