Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5506 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Η πληθυσμιακά μικρή Κοινότητα της Ρόδου, η έλλειψη επαρκούς αριθμού αντρών για τη συγκρότηση μινιάν, καθώς και η απουσία μόνιμου Ραββίνου καθιστούν τη Συναγωγή πιο πολύ ένα μεγαλοπρεπές μνημείο πολιτισμικής κληρονομιάς παρά ένα ναό προσευχής και λατρείας. Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και με την αύξηση των ομόθρησκων τουριστών, η Συναγωγή αποκτά, έστω και για λίγο, κάτι από την παλιά της αίγλη.

Στις αρχές Ιουνίου, μια ομάδα 40 θρησκευόμενων Αμερικανών Εβραίων έφτασαν στη Ρόδο για να περάσουν το πρώτο σαββατοκύριακο του μήνα. Ο Ραββίνος Θεσσαλονίκης κ. Ε. Σιτρίτ τέλεσε τη λειτουργία του Σαμπάτ το απόγευμα της Παρασκευής και στη συνέχεια παρατέθηκε το δείπνο του Καμπαλάτ Σαμπάτ στο ιδιωτικό πλοίο της ομάδας των τουριστών.
Το πρωί του Σαββάτου, μετά την πρωινή λειτουργία και αφού η Κοινότητα Ρόδου είχε επιμεληθεί τη δημιουργία ενός πλούσιου μπουφέ που ικανοποιούσε τις αυστηρά κασέρ προδιαγραφές, η κα Κάρμεν Κοέν ξενάγησε τους τουρίστες στο μουσείο και την εβραϊκή συνοικία παρέχοντας πληθώρα πληροφοριών για το ιστορικά υπόβαθρο, τις παραδόσεις και τον τρόπο ζωής των Εβραίων Ροδιτών.
Ο υπεύθυνος της εκδρομής, κ. Eric Goldberg, δήλωσε ευχαριστημένος από την προσεγμένη φροντίδα που χαρακτήριζε τη διοργάνωση του σαββατοκύριακου και ανακοίνωσε ότι θα ξαναεπισκεφτεί σύντομα το νησί και την Κοινότητά μας.  
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae