Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4101 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και σύσσωμος ο Ελληνικός Εβραϊσμός καταδικάζει απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση εναντίον ισλαμικού τεμένους σε χωριό Βεδουίνων στο Βόρειο Ισραήλ.

Η καταδικαστέα αυτή πράξη, έργο ακραίων φανατικών Ισραηλινών, είναι αντίθετη προς τις αρχές και αξίες της εβραϊκής θρησκείας και της εβραϊκής ηθικής.
 
Θεωρείται η πράξη αυτή, όπως και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες δήλωσε, κατάφορη παραβίαση των κανόνων του εβραϊκού κώδικα συμπεριφοράς, πράξη αντίθετη με την ηθική και το πνεύμα του κράτους του Ισραήλ όπου όλοι έχουν ίσα δικαιώματα ανεξαρτήτως θρησκεύματος ή εθνικότητας.
 
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η ισραηλινή κοινωνία είναι θωρακισμένη με τις αξίες της Δημοκρατίας και απομονώνει και τιμωρεί κάθε φαινόμενο φανατισμού και μισαλλοδοξίας.
 
Για ακόμη μια φορά το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας εκφράζει την ελπίδα και την ευχή να επικρατήσουν οι φωνές του εποικοδομητικού διαλόγου και να σταματήσει ο παραλογισμός της βίας για την επίτευξη της πολυπόθητης ειρήνης στην περιοχή.   
Αθήνα 4 Οκτωβρίου 2011

 - Σχετικό άρθρο της Καθημερινής 4.10.11 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae