Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1181 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ για ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΕΤΗΣ για την ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Ίδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή», στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου     Ιωαννιτών για τον εορτασμό των 100 χρόνων απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων και στη μνήμη της διαθέτιδος Εσθήρ Γκανή, προκηρύσσει πανελλήνιο διαγωνισμό συγγραφής μελέτης με θέμα:

«Η εβραϊκή κοινότητα Ιωαννίνων από τις απαρχές του Πασαλικίου Ιωαννίνων μέχρι την μεταπολεμική περίοδο (οικονομία, σχέσεις με την χριστιανική και μουσουλμανική κοινότητα, εκπαίδευση, γλώσσα, εσωτερική διοικητική οργάνωση, κοινωνικό κίνημα, εθνοτική λογοτεχνία, ευεργετισμός, κοινωνικό κίνημα, εσωτερική δραστηριότητα, Ολοκαύτωμα, εθνοτική κοινωνική οργάνωση, θρησκεία, πολιτισμικές μορφές και αμοιβαίες αλληλοεπιδράσεις, αντίσταση, αρχειακή έρευνα κ.λπ.)».  
Όροι του διαγωνισμού:
1. Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν πρέπει μέχρι 30.10.2011 να καταθέσουν στα γραφεία του Ιδρύματος (Σούτσου 26 Ιωάννινα Τ.Κ 45 444 τηλ. και φαξ: 26510 36 517, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) υπόμνημα μέχρι τέσσερις σελίδες στο οποίο θα αναφέρονται το βιογραφικό τους σημείωμα και το περιεχόμενο της ερευνητικής πρότασης.
2. Τα έργα θα κατατεθούν στη γραμματεία του Ιδρύματος μέχρι 30.11.2012. Επιτρέπεται το έργο να είναι προϊόν συλλογικής εργασίας.
3. Τα έργα πρέπει να υποβάλλονται σε πέντε αντίτυπα υπογεγραμμένα. Ανώνυμο έργο δεν γίνεται δεκτό.
4. Το έργο πρέπει να δημοσιεύεται για πρώτη φορά και να περιέχει εκτενή περίληψη στην αγγλική γλώσσα.
Τα βραβεία είναι: 1ο βραβείο: Η έκδοση του έργου, η παρουσίασή του στα   Γιάννινα με δαπάνη του Ιδρύματος και χρηματικό έπαθλο 5.000€. 2ο βραβείο: Χρηματικό έπαθλο 3.000€. 3ο βραβείο: Χρηματικό έπαθλο 2.000€.
Οι νικητές του διαγωνισμού επιλέγονται από επιστημονική επιτροπή.     
                                                  
Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ναπ. Μάργαρης
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae