Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6090 επισκέπτες και 6 μέλη συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ του ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΓΚΙΛΑΝΤ ΣΑΛΙΤ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ικανοποίησή του για την απελευθέρωση του Ισραηλινού 25χρονου στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ με αντάλλαγμα την απελευθέρωση από τις Ισραηλινές φυλακές, 1.027 Παλαιστίνιων κρατουμένων καταδικασμένων για τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον Ισραηλινών πολιτών.

Ο Γκιλάντ Σαλίτ είχε συλληφθεί ως όμηρος από τις δυνάμεις της Χαμάς το 2006 και από τότε δεν επιτράπηκε η πρόσβαση σε καμία ανθρωπιστική οργάνωση, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

 Η ισραηλινή κοινωνία αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι είναι αποφασισμένη και έτοιμη να προστατεύσει τη ζωή και να διασφαλίσει την ελευθερία των παιδιών της, μη διστάζοντας να συμφωνήσει στην απελευθέρωση στυγνών δολοφόνων αθώων πολιτών. Διότι όπως είπε ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, η σωτηρία ενός Ισραηλινού πολίτη ισοδυναμεί με τη σωτηρία ολόκληρου του λαού.   

Σημειώνεται ότι το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, στη διάρκεια αυτής της αιχμαλωσίας, είχε ζητήσει από τις Ελληνικές κυβερνήσεις να συμβάλλουν στην απελευθέρωση του Γκιλάντ Σαλίτ ο οποίος ταυτόχρονα ήταν και Γάλλος υπήκοος. Η υπόθεση αυτή θεωρήθηκε υψηλής ανθρωπιστικής σημασίας για τον Παγκόσμιο και Ελληνικό Εβραϊσμό και αξίζουν συγχαρητήρια τόσο οι Αιγύπτιοι και Γερμανοί μεσολαβητές όσο και όσοι ακόμη συνέβαλλαν με τις δικές τους δυνάμεις στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος συμμετέχει στη χαρά της οικογένειας Σαλίτ για την επιστροφή του Γκιλάντ στην αγκαλιά της.
Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2011

Σύνδεσμοι σχετικοί με την απελευθέρωση του Γκιλάντ Σαλίτ

Άρθρα σε διεθνείς ιστοσελίδες για την απελευθέρωση του Γκ. Σαλίτ 

http://www.worldjewishcongress.org/en/news/10798/gilat_shalit_free_wjc_leaders_praise_netanyahu_for_taking_brave_decision_

http://www.ejpress.org/article/53960

 

Άρθρα  στον Τύπο του Ισραήλ

http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=242357

 

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae