Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5147 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log in"OXI DAY" PDF Εκτύπωση E-mail

Εκδηλώσεις στην Ουάσιγκτον για τον ηρωισμό των Ελλήνων

Η γενναιότητα των Ελλήνων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, της μικρής χώρας που πολέμησε για ένα εξάμηνο τις Δυνάμεις του Άξονα και το ιστορικό «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940, έδωσαν το έναυσμα σε ελληνοαμερικανικές οργανώσεις των ΗΠΑ, με πρωτεργάτη τον κ. Αντριου Μανάτος, για την ίδρυση στην Ουάσιγκτον του «Ιδρύματος της Ημέρας του ΟΧΙ».
Το Ίδρυμα θέσπισε και διοργάνωσε, για πρώτη φορά φέτος, σειρά εκδηλώσεων στις 27 και 28 Οκτωβρίου με σκοπό τη διάδοση της ελληνικής ιστορίας προκειμένου να εμπνεύσει τους σύγχρονους «Δαυίδ» ανά τον κόσμο στη μάχη κατά των «Γολιάθ» για την ειρήνη, τη δημοκρατία και την ελευθερία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του Ιδρύματος. Σε αυτό το πλαίσιο θεσμοθετήθηκαν και βραβεία με συμβολικό θέμα όπως το «Βραβείο της Ημέρας του ΟΧΙ», για διεθνείς προσωπικότητες που έχουν αγωνιστεί για την ελευθερία, το «Βραβείο της Μάχης της Κρήτης», για γυναίκες αγωνίστριες των δημοκρατικών δικαιωμάτων, το «Βραβείο Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός» για προσωπικότητες που συνέβαλαν στη μάχη κατά του αντισημιτισμού και των διακρίσεων και το «Βραβείο της Μεγίστης Γενιάς» για βετεράνους του Πολέμου. Το βραβείο «Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός», εμπνευσμένο από τη σθεναρή στάση του επί Κατοχής Αρχιεπισκόπου Αθηνών εναντίον του Ναζισμού και τις ενέργειές του για την προστασία των Ελλήνων Εβραίων, φέτος απονεμήθηκε στην προϊσταμένη του Ιστορικού και Διπλωματικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών κα Φωτεινή Τομαή για το έργο και τη συμβολή της σε πρωτοβουλίες σχετικά με το Ολοκαύτωμα και την ιστορία των Ελλήνων Εβραίων. Την τιμώμενη προλόγισε ο τ. πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τόμας Μίλερ και το βραβείο απονεμήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Η εκδήλωση έγινε -με τη συνεργασία Αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων και την παρουσία ελληνικών και εβραϊκών προσωπικοτήτων- σε επίσημη τελετή στις 28.10.2011, στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγ. Σοφίας, στην Ουάσιγκτον.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae