Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5795 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 30.10.2011, με την ευκαιρία της Εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, στο Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος του Μίτσιγκαν, διάλεξη του τέως προέδρου του ΚΙΣΕ κ. Μωϋσή Κωνσταντίνη, με θέμα «Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων: Γενοκτονία, Αλτρουισμός και Διάσωση». Ο κ. Κωνσταντίνης, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος από το Μουσείο, το Ίδρυμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν και το Σύλλογο «Φίλοι του Συνταγματάρχη Φριζή», μίλησε στην αίθουσα τελετών του Κέντρου Μνήμης του Μουσείου ενώπιον ακροατηρίου 400 και πλέον ατόμων, μεταξύ των οποίων και επιφανείς εκπρόσωποι του πολιτικού, ακαδημαϊκού, καλλιτεχνικού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κόσμου. Τον ομιλητή προλόγισαν ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων του Συνταγματάρχη Φριζή», κ. Στέφανος Μπιτσιάρας και ο εκτελεστικός διευθυντής του Μουσείου κ. Stephen Goldman. Η διάλεξη περιελάμβανε προβολή διαφανειών με ιστορικά και σπάνια ντοκουμέντα από την ιστορία του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα, τον απορφανισμό των Κοινοτήτων, τη Γερμανική Κατοχή και τις ενέργειες διάσωσης των διωκομένων Εβραίων. Στο τέλος της ομιλίας του, ο κ. Κωνσταντίνης, δέχτηκε πλήθος ερωτήσεων και καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο, ενώ ευχαρίστησε τους διοργανωτές και κυρίως τον κ. Στέφανο Μπιτσιάρα για την υποστήριξη και το μεγάλο του ενδιαφέρον για την προώθηση της ιστορίας των Ελλήνων Εβραίων. Κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ ο τ. πρόεδρος του ΚΙΣΕ μίλησε επίσης στο Σικάγο, στην πανηγυρική ιδρυτική εκδήλωση του «Κύκλου για την Ελλάδα και το Ισραήλ», μια πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις, καθώς και από την ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ. Ο κ. Κωνσταντίνης, επίσημος ομιλητής της εκδήλωσης, έκανε μια ιστορική αναδρομή στους δεσμούς και τις σχέσεις Ελλάδος – Ισραήλ από την αρχαιότητα, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της ανάπτυξης της σχετικής συνεργασίας σήμερα. Επίσης, ο τ. πρόεδρος του ΚΙΣΕ παρέστη στα εγκαίνια του Ελληνικού Μουσείου του Σικάγο.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae