Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4494 επισκέπτες και 5 μέλη συνδεδεμένους

Log in1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ERENSYA" για τη ΣΕΦΑΡΑΔΙΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας το «Πρώτο Διεθνές Συνέδριο “Erensya”», το οποίο διοργανώθηκε από την CasaSefarad – Israel, τις πρεσβείες της Ισπανίας και του Ισραήλ στη Βουλγαρία και το Κ.Ι.Σ. Βουλγαρίας.   

Βασικός σκοπός του προγράμματος «Erensya» είναι να διατηρήσει, μέσω ποικίλλων δραστηριοτήτων, τους πολιτισμικούς δεσμούς της Ισπανίας με τις χώρες όπου υπάρχουν Σεφαραδίτικες Κοινότητες. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού οι διοργανωτές συμπεριέλαβαν στο πρόγραμμα του Συνεδρίου πολιτιστικές δραστηριότητες, συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες και ομιλίες για θέματα που αφορούν το κοινό μέλλον των σεφαραδιτικών κοινοτήτων της Διασποράς.  
Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν για πρώτη φορά εκπρόσωποι των τριών κυριοτέρων σεφαραδίτικων τμημάτων της Διασποράς, δηλαδή των Σεφαραδιτών με Ασιατική προέλευση, των καταγομένων από το Μαρόκο και των εκείνων από την Πορτογαλία.       
Εκ μέρους του Ελληνικού Εβραϊσμού στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχε ο αντιπρόεδρος του Κ.Ι.Σ.Ε. κ. Μώρις Μαγρίζος, ο οποίος κατά τις επαφές του με εκπροσώπους οργανώσεων και κοινοτήτων άλλων χωρών, συζήτησε για τα κοινά ζητήματα αλλά και τις δράσεις που προωθούνται για τη διατήρηση της σεφαραδίτικης παράδοσης. 
Στα πλαίσια του Συνεδρίου έγιναν επισκέψεις στο Πνευματικό Κέντρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας, στο Ινστιτούτο Θερβάντες, στη Συναγωγή της Σόφιας, καθώς και περιήγηση στα εβραϊκού ενδιαφέροντος αξιοθέατα της Φιλιππούπολης και της Σόφιας.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae