Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 8235 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011 PDF Εκτύπωση E-mail

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

** «Πρέπει να καταφέρουμε –είναι η αποστολή μας ως ομοσπονδιακής κυβέρνησης- να βγάλουμε από τα κεφάλια των ανθρώπων το μίσος, τον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και τον νεοναζισμό. Να μην ησυχάσουμε ώσπου να το έχουμε επιτύχει. Και γι΄ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν το θάρρος να παλεύουν γι΄ αυτόν το σκοπό. Όχι, δεν θέλουμε να ζούμε με το μίσος σε τούτη τη χώρα, στη χώρα μας. Δεν αποδεχόμαστε αυτές τις απάνθρωπες σκέψεις. Και γι΄ αυτό θα λέμε πάντα ξεκάθαρα: Υψώνουμε εναντίον τους την ανθρωπιά, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το κράτος Δικαίου».
Το παραπάνω είναι απόσπασμα από το διαδικτυακό μήνυμα της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, με αφορμή τη δολοφονία δέκα ατόμων (μεταξύ των οποίων και ενός Έλληνα) από ακροδεξιά νεοναζιστική οργάνωση.
(Καθημερινή, 22.11.2011)
 
 
** Την κτηνωδία του χιτλερικού καθεστώτος φέρνει ξανά στο φως το ημερολόγιο ενός «αγανακτισμένου» δικαστικού υπαλλήλου μιας μικρής πόλης στη ναζιστική Γερμανία –ένα χρονικό που καταγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βασανιστήρια, εξαφανίσεις και συνοπτικές εκτελέσεις και, κυρίως, δίνει για πρώτη φορά στοιχεία για το τι μπορεί να γνώριζαν για το Ολοκαύτωμα οι απλοί πολίτες. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του, που έχει τίτλο «Όλα τα Μυαλά Θολωμένα και Σκοτεινά, Ημερολόγιο 1939 – ‘45», ο Φρίντριχ Κέλνερ καταγράφει περιστατικά ωμής βίας που διάβασε σε αποκόμματα εφημερίδων της εποχής, που άκουσε από ιδιωτικές συζητήσεις, στα οποία έγινε ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας.
(Ημερησία, 13.10.2011)
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae