Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5050 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 PDF Εκτύπωση E-mail

ΙΣΡΑΗΛ

Μια ενδιαφέρουσα περιοδική έκθεση με θέμα το χρονικό της απαγωγής του Ναζί εγκληματία Άντολφ Άιχμαν παρουσιάζεται από τον Δεκέμβριο στο Ισραήλ, εκθέτοντας αντικείμενα που είχε συλλέξει η Μοσάντ κατά τη διεξαγωγή της εν λόγω επιχείρησης.
Τα αντικείμενα, τα περισσότερα από τα οποία θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά δημόσια, εκτίθονταν μέχρι σήμερα στο Αρχηγείο της Μοσάντ. Πρώτος σταθμός της έκθεσης θα είναι η Ισραηλινή Βουλή, η Κνέσσετ, όπου θα παραμείνει για ένα μήνα, για να συνεχίσει την περιοδεία της σε διάφορους εκθεσιακούς χώρους ανά το Ισραήλ.
Τα εκθέματά της περιλαμβάνουν τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε κατά την επιχείρηση, την ψεύτικη ταυτότητα που χρησιμοποιήθηκε για να φυγαδευτεί ο Άιχμαν από την Αργεντινή χωρίς να κινηθούν οι υποψίες των Αρχών, τα κλειδιά του διαμερίσματος του Άιχμαν στο Μπουένος Άιρες, τις ψεύτικες ταυτότητες των πρακτόρων της Μοσάντ κατά την παραμονή τους στην Αργεντινή, καθώς και μεγάλο αριθμό φωτογραφιών που καταγράφουν το όλο χρονικό από την απαγωγή μέχρι την άφιξη του Ναζί εγκληματία στο Ισραήλ. Επίσης, εκτίθεται η απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε τον Άιχμαν σε θάνατο.
Όπως είναι γνωστό, ο Άντολφ Άιχμαν, ένας από τους εμπνευστές και ενορχηστρωτές της «Τελικής Λύσης», συνελήφθη το 1960 από πράκτορες της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας, στο Μπουένος Άιρες όπου είχε καταφύγει. Η κολοσσιαία επιχείρηση μεταγωγής του στο Ισραήλ, η δημόσια δίκη του το 1961, η καταδίκη και η εκτέλεσή του αποτέλεσαν σταθμό για την καταγραφή των ναζιστικών εγκλημάτων και την ιστορία του Ολοκαυτώματος.
(EJC, 30.11.2011)
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae