Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5563 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΚΕΨΗ του ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ του ΙΣΡΑΗΛ στην ΑΘΗΝΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 22 & 23 Νοεμβρίου 2011 επισκέφθηκε την Αθήνα ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ κ. Ντάνι Αγιαλόν, ο οποίος συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Δημήτρη Δόλλη. Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο υπουργών ήταν η βούληση των δύο χωρών να συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς οι διεργασίες για ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, καθώς και η περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων. Κατά τη συνάντησή τους συμφωνήθηκε να διοργανωθεί από κοινού στη Θεσσαλονίκη, τον επόμενο Μάιο, συνέδριο με θέμα «Έλληνες και Εβραίοι στη Διασπορά». 

Ο Ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Σταύρο Δήμα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.   
Ο κ. Αγιαλόν, συνοδευόμενος από τον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Άριε Μέκελ, επισκέφτηκε το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος (Ε.Μ.Ε.), όπου των καλωσόρισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μάκης Μάτσας, ενώ η υπεύθυνη ψηφιοποίησης του προγράμματος Judaica Europeana, Αρχαιολόγος, κα Αναστασία Λουδάρου,  τον ξενάγησε στους χώρους του Μουσείου, απάντησε στις ερωτήσεις του και τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Ε.Μ.Ε. Ο κ. Αγιαλόν εξέφρασε θαυμασμό για την εβραϊκή παρουσία στον ελλαδικό χώρο, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον διαδραστικό σταθμό πληροφοριών, που είναι εγκατεστημένος στην αίθουσα του Ολοκαυτώματος και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πρόγραμμα και το έργο του ΕΜΕ, καθώς και για τις συνεργασίες του με μουσεία και ιδρύματα του Ισραήλ.
Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ επισκέφθηκε τις Συναγωγές Αθηνών και το Μνημείο Ολοκαυτώματος και στη συνέχεια η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών παρέθεσε γεύμα εργασίας προς τιμήν του στο οποίο παρευρέθηκε και ο πρέσβης του Ισραήλ κ. Μέκελ.  
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae