Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 7897 επισκέπτες και 3 μέλη συνδεδεμένους

Log inΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 10 και 11 Ιανουαρίου 2012 ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ κ. Εχούντ Μπαράκ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Νίλι και αξιωματούχους του υπουργείου του. Ο Ισραηλινός υπουργός είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, τον υπουργό Εξωτερικών κ. Σταύρο Δήμα και τον ομόλογό του υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Κύριο θέμα στις συνομιλίες ήταν οι αναβαθμισμένες σχέσεις στρατιωτικής συνεργασίας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.  Κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, ο Ισραηλινός υπουργός και η κα Μπαράκ – Πριέλ, είχαν συνάντηση γνωριμίας με την ηγεσία του Ελληνικού Εβραϊσμού, στο πλαίσιο γεύματος εργασίας που παρέθεσαν το ΚΙΣΕ και η Ι.Κ. Αθηνών, στις 11.1.2012. Ο κ. Μπαράκ εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την ιστορία των Ελλήνων Εβραίων αλλά και για τη σημερινή δραστηριότητα του ΚΙΣΕ και των Κοινοτήτων. Από την πλευρά της η κα Νίλι Μπαράκ - Πριέλ αναφέρθηκε με επαινετικά λόγια και συγκίνηση στην επίσκεψή της στο εβραϊκό Δημοτικό Σχολείο. Στη σημασία των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ αναφέρθηκαν κατά τις προσφωνήσεις τους ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και ο πρέσβης του Ισραήλ κ. Αριε Μέκελ.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae