Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 856 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2012 PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 29 Ιανουαρίου 2012, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Ι.Κ. Θεσσαλονίκης οργάνωσαν στο Μνημείο Ολοκαυτώματος στην Πλατεία Ελευθερίας τελετή για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της αυτοδιοίκησης, των διπλωματικών Αρχών και πλήθους κόσμου. Η τελετή ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση από το Ραββίνο Θεσσαλονίκης, κ. Ελιάου Σιτρίτ και ακολούθησε χαιρετισμός του εκπροσώπου της Κυβέρνησης, υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δόλλη, ο οποίος αναφέρθηκε στη δέσμευση της Ελλάδας να συνεχίσει τη μελέτη της παρουσίας της ιστορικής εβραϊκής κοινότητας στη χώρα. Ο πρέσβης του Ισραήλ, κ. Αριέ Μέκελ, στον χαιρετισμό του τόνισε ότι παρόλο που το Ολοκαύτωμα έχει αναγνωριστεί διεθνώς υπάρχουν δυστυχώς ακόμα χώρες και άνθρωποι που αρνούνται την ύπαρξή του ενώ έκανε αναφορά και στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ. Ο αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, μίλησε για το ρόλο της Ισραηλιτικής Κοινότητας στη διαμόρφωση του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της πόλης, ενώ ο δήμαρχος, κ. Γιάννης Μπουτάρης, μεταξύ άλλων δήλωσε την πρόθεσή του να μετατραπεί η πλατεία Ελευθερίας σε πάρκο μνήμης για τους Εβραίους της πόλης, καθώς και ότι θα ανεγερθεί ένα μνημείο εντός του ΑΠΘ, όπου βρισκόταν το παλαιό εβραϊκό νεκροταφείο. Ακολούθησαν χαιρετισμοί του εκτελεστικού διευθυντή της AmericanJewishCommittee, κ. Ντέιβιντ Χάρις και του προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης, κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, που αναφέρθηκαν στην καταστροφή που υπέστη το εβραϊκό στοιχείο στη Θεσσαλονίκη και τόνισαν τη σημασία της διατήρησης της μνήμης του Ολοκαυτώματος. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των Αρχών, του Διπλωματικού Σώματος, Σωματείων, εκπροσώπων των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων Ελλάδος και Συλλόγων της πόλης.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae