Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1541 επισκέπτες και 7 μέλη συνδεδεμένους

Log inΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Αίμα και τρόφιμα. Προσφορές ανεκτίμητες που μπορεί κανείς να κάνει, ακόμα και σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Με αυτό το σκεπτικό το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας Λάρισας κάλεσε τα μέλη της να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς τον συνάνθρωπο που πάσχει ή που δυσκολεύεται να ανταποκριθεί ακόμα και στις βασικές ανάγκες της καθημερινότητας. Στην εθελοντική αιμοδοσία που οργανώθηκε, σε συνεργασία με τη Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, στον χώρο του Πνευματικού μας Κέντρου, στις 16.2.12, ανταποκρίθηκαν τακτικοί αλλά και νέοι αιμοδότες, ενισχύοντας έτσι σημαντικά την Τράπεζα Αίματος της Κοινότητάς μας. Παράλληλα, επί μία εβδομάδα τα μέλη της Κοινότητας έφερναν στο γραφείο της Κοινότητας σακούλες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης μας, που φροντίζει και περιθάλπει άπορες οικογένειες. Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρέδωσαν τα τρόφιμα δηλώνοντας ότι συναισθάνονται τις ανάγκες της κοινωνίας μας και μεταφέροντας τη διάθεση του συνόλου της Κοινότητας για προσφορά. Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Δράσεων, κ. Σπ. Μπαρμπούτης, παραλαμβάνοντας τα αγαθά, τόνισε πως η διάθεση για προσφορά και συμπαράσταση της Ισραηλιτικής Κοινότητας είναι από τις αξίες που παραμένουν σταθερές στην πόλη μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τόσο τους αιμοδότες, όσο και όλα τα μέλη της Κοινότητας που απέδειξαν έμπρακτα τη στήριξή τους στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες τους.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae