Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6023 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ Χ.Α. ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας και κατά των Διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κα Τίνα Ακετόφτ απέστειλε προς το ΚΙΣΕ απαντητική επιστολή στη διαμαρτυρία του Ελληνικού Εβραϊσμού για το θέμα της συμμετοχής της βουλευτού της Χ.Α. κας Ε. Ζαρούλια στην Επιτροπή.

Στην επιστολή κας Ακετόφτ διευκρινίζεται η διαδικασία διορισμού των μελών στις Επιτροπές του Σ.τ.Ε., και επισημαίνεται πως «Το Κοινοβούλιο κάθε χώρας αποφασίζει για τη σύνθεση της αποστολής του, ώστε να διασφαλίζεται μία δίκαιη εκπροσώπηση όλων των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο. Τα διαπιστευτήρια των αντιπροσωπειών μπορούν να αξιολογηθούν από τα μέλη του Συμβουλίου, όταν υποβληθούν για επικύρωση, κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο τον Ιανουάριο ή σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο μετά από εκλογές».
 
Στην PACE, η ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχει με επτά τακτικούς και επτά αναπληρωματικούς βουλευτές. Το ΚΙΣΕ απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, καθώς και στην επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας βουλευτών στην PACE κα Ντόρα Μπακογιάννη εκφράζοντας την ανησυχία του για την επιλογή βουλευτή του κόμματος της Χ.Α. για τη συγκεκριμένη  Επιτροπή και ζήτησε «…να κινητοποιήσετε την καταστατική απαιτούμενη διαδικασία προκειμένου να απομακρυνθεί η κα Ζαρούλια από την εν λόγω Επιτροπή και από όλες τιςΕπιτροπές του Συμβουλίου της Ευρώπης που έχουν ως αντικείμενο την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θεωρούμε δεδομένη την ευαισθησία σας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την υποστήριξή σας στον αγώνα κατά του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού, και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εμποδιστεί κάθε απόπειρα παραβίασης των αρχών της ελευθερίας και της ισότητας από τους νοσταλγούς του Ναζισμού», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του ΚΙΣΕ.
 
Σε απάντησή της η κα Μπακογιάννη διευκρινίζει πως «ο κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι όλα –ανεξαιρέτως- τα κοινοβουλευτικά κόμματα εκπροσωπούνται στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Σ.τ.Ε.» και επισημαίνει την προσωπική της διαφωνία με τις απόψεις που εκφράζει η Χ.Α.     
 
* Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ
* Η ανακοίνωση της ADL
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae