Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4170 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log inΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
ΜΗΝΥΜΑ
του προέδρου του Κ.Ι.Σ.Ε. κ. Δαυίδ Σαλτιέλ
 
Η «Νύχτα των Κρυστάλλων» δεν σηματοδοτεί μόνο την επέλαση του σκότους που κατάστρεψε τον πολιτισμό μας και επέβαλλε την απανθρωπιά, παραβιάζοντας κάθε αξία ανθρωπισμού. Συμβολίζει την επέλαση της θηριωδίας του Ναζισμού που προκάλεσε τον βιομηχανοποιημένο θάνατο 6.000.000 Εβραίων και εκατομμυρίων άλλων θυμάτων του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.
 
Το μήνυμα της καταπολέμησης των διακρίσεων χρειάζεται να γίνει ακόμη ισχυρότερο στη χώρα μας, σε μία περίοδο που ο ναζισμός αρχίζει να εκδηλώνεται χωρίς ντροπή και με σημαία του το μίσος.
 
Η σημερινή ημέρα λοιπόν, η Διεθνής Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού, είναι ένα διαρκές κάλεσμα προς όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του κόσμου να αγωνιστούν εναντίον σε κάθε απόπειρα παραβίασης των αξιών της ελευθερίας και του ανθρωπισμού.
 
Αθήνα, 9 Νοεμβρίου  2012
 
One Against Racism
 
Το Μήνυμα του προέδρου του ΚΙΣΕ αναρτήθηκε όχι μόνο στις ιστοσελίδες των εβραϊκών οργανισμών, αλλά και στην ιστοσελίδα 1againstracism.gr, της ομώνυμης εκστρατείας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Με κεντρικό μήνυμα «Και 1 θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ!», στόχος της Ύπατης Αρμοστείας -αλλά και του γραφείου της στην Ελλάδα, που έχει ξεκινήσει την πρωτοβουλία από το 2011- είναι η αντίδραση στο ανησυχητικό φαινόμενο των ρατσιστικών επιθέσεων μίσους που τον τελευταίο καιρό έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Στην ίδια ιστοσελίδα φιλοξενείται και συνέντευξη του κ. Ισαάκ Μιζάν, ομήρου επιζώντος του Άουσβιτς, στην Έλλη Κριθαράκη (από την εφημερίδα «Εποχή», 28.10.12). Ο κ. Μιζάν αναφέρεται στις εμπειρίες του από το διωγμό και την ομηρία του στο ναζιστικό στρατόπεδο εξόντωσης. 
 
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae