Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4596 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΟ ΣτΕ PDF Εκτύπωση E-mail
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ EGAM
 
Από το tvxs.gr και τη σχετική  ανακοίνωση του EGAM (European Grassroots Antiracist Movement):
 
Την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όπως αυτή διατυπώθηκε στη σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του EGAM, Μπένγιαμιν Αμπτάν, χαιρετίζει το αντιρατσιστικό κίνημα. «Η Νέα Δημοκρατία τάσσεται υπέρ μιας νέας σύνθεσης της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης χωρίς τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του EGAM. 
Όπως σημειώνει το EGAM, την ίδια θέση έχουν υποστηρίξει παλιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά.
 
Το αντιρατσιστικό κίνημα κάνει λόγο για μια «τεράστια νίκη της δημοκρατίας» και σημειώνει πως «πλέον η Ελλάδα δίνει σε όλη την Ευρώπη το παράδειγμα μιας χώρας που αντιμετωπίζει την πιο βίαιη κοινωνική κατάσταση, αλλά της οποίας οι ηγέτες έχουν αποφασίσει ότι η υπεράσπιση της δημοκρατίας αποτελεί προτεραιότητα».
 
Τέλος, η απόφαση αυτή «επιτρέπει να ανακοπεί η δυναμική του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ενισχύει το ευρωπαϊκό αντιρατσιστικό κίνημα, το οποίο εκφράστηκε δυναμικά στους δρόμους της Αθήνας το περασμένο Σάββατο. Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι πήραν μέρος στη μεγαλειώδη αντιρατσιστική πορεία κατά του νεοναζισμού».
 
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο κ. Αμπτάν είχε αποστείλει 
ανοικτή επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας του τον αποκλεισμό της Ελένης Ζαρούλια της Χρυσής Αυγής, από την ελληνική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, μετά το χαρακτηρισμό των μεταναστών ως «υπανθρώπων».
 
Το ευρωπαϊκό αυτό όργανο έχει ως πρωταρχικό σκοπό την προστασία και προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.
 
* Διαβάστε επίσης τη συνέντευξη του κ. Αμπτάν στο tvxs.gr: 
«Οι ακροδεξιοί είναι δυνατοί και αποφασισμένοι. Το ίδιο και εμείς»
 
** Σχετικά με τη συμμετοχή βουλευτού της Χ.Α. στην Επιτροπή Ισότητας και κατά των Διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE), υπενθυμίζεται ότι το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος είχε απευθύνει επιστολές προς την πρόεδρο της εν λόγω Επιτροπής του ΣτΕ κα Τίνα Ακετοφτ, τον πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη και την επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας βουλευτών στην PACE κα Ντόρα Μπακογιάννη.  [Δείτε εδώ τα σχετικά άρθρα].
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae