Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6994 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 PDF Εκτύπωση E-mail
ΙΤΑΛΙΑ
Ο Ιταλός εβραίος δικηγόρος και βουλευτής Εμμάνουελ Φιάνο, ανάρτησε μία «ανοιχτή» έκκληση στο διαδίκτυο με στόχο να αποθαρρύνει όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στις επόμενες εκλογές στα ψηφοδέλτια «νεοφασιστικών, νεοναζιστικών και ρατσιστικών» κινημάτων. 
Ο Ε. Φιάνο απηύθυνε  το αίτημα στον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, ύστερα από τη δημιουργία παραρτήματος του εξτρεμιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής στην Ιταλία. Το κόμμα της Χρυσής Αυγής εξέφρασε την επιθυμία συμμετοχής υποψηφίων του στις εκλογές που θα γίνουν στην Ιταλία τον Φεβρουάριο του 2013.
Η ιδρυτική συνέλευση του παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στην Ιταλία έγινε στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Ο Ε. Φιάνο ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να εμποδίσουν κάτι τέτοιο επικαλούμενος νόμο του 1993, ο οποίος απαγορεύει την υποκίνηση φυλετικών, εθνικών και θρησκευτικών διακρίσεων, καθώς και την ναζιστική και φασιστική ιδεολογία.
Στην έκκληση, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.change.org, αναφέρεται: «κάνουμε έκκληση σ΄ εσάς, καθώς και στο δικαστικό σώμα, ώστε αυτός ο νόμος να εφαρμοστεί με αυστηρότητα». Επίσης καλούνται οι αρχές να μην είναι «αδιάφορες προς την επιθετική και αλαζονική επανεμφάνιση νεοφασιστικών κινημάτων, νεοναζιστών και ρατσιστών στην χώρα μας. Αυτοί προσβάλλουν το Σύνταγμά μας και αποτελούν πραγματικό κίνδυνο της ελεύθερης και πολιτισμένης συνύπαρξης. Θεωρούμε ότι όποια υποτίμηση τέτοιων φαινομένων είναι σοβαρή και ένοχη».     
 (JTA, 24.12.12)
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae