Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3935 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013 PDF Εκτύπωση E-mail
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
«Είναι ντροπή. Δεν θα παραγγείλω ξανά τίποτα», σχολιάζει ένας αναγνώστης της «Μπίλντ». Και σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός καθώς το ρεπορτάζ που προβλήθηκε από το πρώτο πρόγραμμα της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης ARD σχετικά με τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο επιχειρησιακό κέντρο της Amazon στο Μπαντ Χέρσφελντ της Εσσης, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Τώρα, ο αμερικανικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Σύμφωνα με όσα προβλήθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο, οι πέντε χιλιάδες μετανάστες που προσλήφθηκαν προσωρινά για να αντιμετωπιστεί ο φόρτος εργασίας των Χριστουγέννων, επιτηρούνταν από μια οργάνωση ύποπτη για στενές σχέσεις με την Ακροδεξιά. Το όνομα της εταιρείας είναι H.e.s.s. Security και αποτελεί ανοιχτή παραπομπή στον Ρούντολφ Ες, δεξί χέρι του Χίτλερ ενώ οι «υπάλληλοί» της ντύνονται αποκλειστικά με ρούχα Thor Steinar, επίσημη μάρκα των νεοναζιστών την οποία η Amazon έχει αποσύρει από τον κατάλογό της. Η Ντιάνα Λεμπλ και ο Πίτερ Ονεκεν, οι δύο δημοσιογράφοι του ARD, δεν υπολόγισαν τα απειλητικά μηνύματα που τους έστειλαν οι «υπεύθυνοι» ασφαλείας της εταιρείας και κατάφεραν να καταγράψουν μια τραγική κατάσταση: χιλιάδες άνθρωποι από ολόκληρη την Ευρώπη και ιδιαίτερα από χώρες που πλήττονται από την κρίση όπως η Ισπανία, στοιβαγμένοι σε καταλύματα γύρω από την κεντρική αποθήκη της Amazon, κακοπληρωμένοι και ανασφάλιστοι, αναγκασμένοι να δουλεύουν πολλές ώρες παραπάνω και να υπόκεινται σε ελέγχους παρόμοιους με εκείνους που εφαρμόζονται σε στρατόπεδα εγκλεισμού.

Οσον αφορά την απασχόληση νεοναζί για την επιτήρηση των εργαζομένων, η εκπρόσωπος της εταιρείας στη Γερμανία Ουλρίκε Στέκερ δήλωσε πως «παρότι το συμβόλαιο με την εταιρεία ασφαλείας δεν υπογράφτηκε από την Amazon, εξετάζουμε τις κατηγορίες για τη συμπεριφορά των φυλάκων και θα λάβουμε αμέσως τα κατάλληλα μέτρα. Δεν ανεχόμαστε ούτε τις διακρίσεις ούτε τους εκφοβισμούς».

(ΤΑ ΝΕΑ, 18.2.2013)

Δείτε εδώ το σχετικό link από την εφημερίδα Τα Νέα. 

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae