Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6792 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΤΥΠΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΣτΕ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ε. ΖΑΡΟΥΛΙΑ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Σχετικά με τη συμμετοχή της βουλευτού της Χρυσής Αυγής κας Ελένης Ζαρούλια στην Επιτροπή Ισότητας και κατά των Διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE), η Επιτροπή Κανονισμού της Συνέλευσης του ΣτΕ έδωσε τυπική έγκριση προκειμένου να συνεχίσει να συμμετέχει στις εργασίες του σώματος, κρίνοντας ότι ο λόγος της είναι μεν αντίθετος με τις αρχές που υπερασπίζεται το ΣτΕ, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία αποπομπής.    
Υπενθυμίζεται ότι το ΚΙΣΕ είχε θέσει το θέμα με επιστολές του, τόσο προς την πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας της PACE, όσο και προς την πρόεδρο της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην PACE, αλλά και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, η αρμόδια Επιτροπή του ΣτΕ  στο σκεπτικό της απόφασής της καταδίκασε τη ρητορική της Ελένης Ζαρούλια καθώς και του Ούγγρου βουλευτή του κόμματος JobbikGaudiNagy, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για «ρατσιστική και αντισημιτική ρητορική» και των οποίων η αποπομπή ζητήθηκε από τριάντα και πλέον βουλευτές, μέλη της Συνέλευσης του ΣτΕ από πέντε διαφορετικές εθνικές αντιπροσωπείες, μεταξύ των οποίων και από την ελληνική.
Όπως αναφέρεται, «ο Κανονισμός δεν καθιστά δυνατή την επιβολή κυρώσεων για πράξεις ή λέξεις, όταν αυτές παραβιάζουν σοβαρά και κατ΄ εξακολούθηση τις αρχές και τις αξίες που υπερασπίζεται το ΣτΕ».
Στην ανακοίνωση του ΣτΕ αναφέρεται ότι η απόφαση της Επιτροπής «δεν μπορεί να ερμηνευτεί αμέσως ή εμμέσως ως στήριξη ή αναγνώριση δραστηριοτήτων, πεποιθήσεων, δράσεων ή πολιτικών θέσεων τις οποίες η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΣτΕ επίμονα αποκηρύσσει στα 63 έτη της λειτουργίας της». Και προτείνει την αναθεώρηση του Κανονισμού ώστε να μπορεί να τους αποπέμψει στο μέλλον.    
Την ικανοποίησή τους για την απόφαση του ΣτΕ εξέφρασαν με δηλώσεις τους στον Τύπο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.
 
 
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae