Με αφορμή τον εορτασμό της 65ης επετείου της Ημέρας Ανεξαρτησίας του Ισραήλ, το Israeli Jewish Congress (IJC), διοργάνωσε από 15 έως 17.4.13 στην Ιερουσαλήμ, Διεθνές Συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι από περίπου 15 εβραϊκές κοινότητες της Ευρώπης. Στο Συνέδριο, ο ελληνικός εβραϊσμός εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΚΙΣΕ κ.κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και Μώρις Μαγρίζο, καθώς και από τον πρόεδρο της Ι.Κ. Αθηνών κ. Βενιαμίν Αλμπάλα.   
Το Συνέδριο ξεκίνησε με ομιλία του υπουργού Ενέργειας κ. Σιλβάν Σαλόμ και συνεχίστηκε με δύο θεματικές ενότητες σχετικά με τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη και την απονομιμοποίηση του Ισραήλ, και με τους τρόπους ενδυνάμωσης της εβραϊκής ταυτότητας και εκπαίδευσης σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε Κοινότητας.
Στο πάνελ συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές από πολλές ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο οποίος μίλησε για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα εστιάζοντας κυρίως στις συμπεριφορές της «Χρυσής Αυγής» από την εκλογή του κόμματος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.  Οι συμμετέχοντες συναντήθηκαν με ανώτατους αξιωματούχους του Ισραήλ και είχαν την ευκαιρία να παραστούν στις φαντασμαγορικές επίσημες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν για το Γιομ Αατσμαούτ. Επίσης, ο Πρόεδρος του Ισραήλ κ. Σιμόν Πέρες συναντήθηκε με τους συμμετέχοντες και έθιξε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος.    
Η εμπεριστατωμένη εισήγηση που έκανε ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα στο διεθνές Συνέδριο του IJC, προκάλεσε το ενδιαφέρον του δημοσιογράφου κ. Σαμ Σοκόλ της  JerusalemPost, στον οποίο ο κ. Σαλτιέλ παραχώρησε συνέντευξη αναφερόμενος στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, καθώς και στην αύξηση του ποσοστού του ακροδεξιού κόμματος της Χ.Α.
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του πρόεδρου του ΚΙΣΕ αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της Jerusalem Post.