Στις 21.6.2013, ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ απέστειλε προς τον Μίκη Θεοδωράκη την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή, σε απάντηση της επιστολής που έστειλε στο ΚΙΣΕ, καθώς για το άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Τα Νέα":
 
Αγαπητέ κύριε Θεοδωράκη,
 
Σας ευχαριστώ για την από 17 Ιουνίου 2013 επιστολή σας την οποία διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον, όπως και το άρθρο σας στην εφημερίδα «Τα Νέα», όπου αναδεικνύονται με απόλυτη σαφήνεια, μεταξύ των άλλων, και  οι απόψεις σας περί των αρνητών του Ολοκαυτώματος.
Οι Έλληνες Εβραίοι, είμαστε συγκλονισμένοι από το θλιβερό γεγονός ότι μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου δήλωσαν αρνητές του Ολοκαυτώματος, ακόμη και από το ίδιο το βήμα της Βουλής. Είμαστε όμως ταυτόχρονα και ανήσυχοι από την αδυναμία των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να συμφωνήσουν στην  υιοθέτηση ενός νόμου που θα δείχνει μηδενική ανοχή στο ρατσισμό, στην ξενοφοβία, στον αντισημιτισμό και φυσικά στους αρνητές του Ολοκαυτώματος που στην πράξη επιδιώκουν την επανάληψή του.
Όταν η φωνή ενός αγωνιστή της Δημοκρατίας, ενός ανθρώπου του Πνεύματος και του πολιτισμού, ενός μεγάλου συνθέτη που συνέθεσε μουσικά έναν ύμνο προς τα θύματα του Ολοκαυτώματος, όπως το «Μαουτχάουζεν» του αείμνηστου Ιάκωβου Καμπανέλη, όταν η δική σας φωνή,  αγαπητέ κ. Θεοδωράκη, ενώνεται με τη δική μας και με τις φωνές των Ελλήνων δημοκρατικών πολιτών, τότε αισιοδοξούμε πραγματικά ότι η Δημοκρατία μας μπορεί να θωρακισθεί ενάντια στις απειλές των νοσταλγών του Ναζισμού. 
 
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
Δαυίδ Σαλτιέλ