Στις 29.6.13 έγινε στην Αθήνα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, το 21ο Τακτικό Συνέδριο των Αντιπροσώπων των Ι.Κ. Ελλάδος για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του ΚΙΣΕ.
Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν με χαιρετισμό του απερχόμενου προέδρου του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στο έργο του Δ.Σ. κατά το τελευταίο δίμηνο.
Στη συνέχεια εκλέχθηκε το προεδρείο του Συνεδρίου με πρόεδρο τον κ. Αβραάμ Μπέγα, αντιπρόεδρο τον κ. Χαΐμ Καπέτα και γραμματέα την κα Ντόνα – Λίλιαν Καπόν. Ακολούθησε απαλλαγή του απερχομένου Δ.Σ. για τη δράση Μαΐου – Ιουνίου 2013 και έγινε η επικύρωση των πρακτικών του 20ού Τακτικού Συνεδρίου.
Μετά τη δέηση που ανέπεμψε ο χαζάν της Ι.Κ. Αθηνών κ. Χαΐμ Ταλ, ο πρόεδρος του Συνεδρίου ξεκίνησε τη διαδικασία για την ανάδειξη νέας διοίκησης του ΚΙΣΕ,
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, στην οποία συμμετείχαν οι 13 εκλέκτορες – αντιπρόσωποι των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων Ελλάδος, ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο του Συνεδρίου και στη συνέχεια έγινε η συγκρότηση του Δ.Σ.
 
ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΙΣΕ
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Βενιαμίν  Αλμπάλας
 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α’ : Νάχμαν – Μάνος Αλχανάτης
 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β’ : Σολομών Παρέντε
 
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Βίκτωρ Ισ. Ελιέζερ
 
ΓΕΝ. ΤΑΜΙΑΣ : Δανιήλ Μπεναρδούτ
 
ΑΝΑΠΛ. Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μορδοχάι - Μαρσέλ Σολομών
 
ΑΝΑΠΛ. Γ. ΤΑΜΙΑΣ : Μωϋσής Μαγρίζος
 
ΜΕΛΗ:
Μωϋσής Ελισάφ
Μωϋσής Κωνσταντίνης
Ισάκ Μαΐρ
Σόλων Μάϊσης
Ζαχαρίας Σούσης
 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
Ααρών Αβδελάς, Ισαάκ – Σάκης Λεών, Εζράς Μπακόλας
 
Με την ανακοίνωση της συγκρότησης του νέου Δ.Σ. του ΚΙΣΕ, ο νέος πρόεδρος κ. Β. Αλμπάλας και το νέο Δ.Σ. δέχθηκαν τα συγχαρητήρια και τις ευχές τόσο από τον πρόεδρο του Συνεδρίου κ. Α. Μπέγα όσο και από τον πρόεδρο της απερχόμενης διοίκησης  κ. Δ. Σαλτιέλ. Ο νέος πρόεδρος ευχαρίστησε το απερχόμενο Δ.Σ. και τον πρόεδρο για τις ενέργειες που έχουν κάνει ώστε το ΚΙΣΕ να εξακολουθήσει να είναι δυνατό και σεβαστό.
 
Επίσης, ο κ. Αλμπάλας ανέφερε ότι κατά τη θητεία υπό την προεδρία του, μεταξύ άλλων, θα δρομολογηθεί σύντομα η σύγκληση εκτάκτου Συνεδρίου των Κοινοτήτων με θέμα την αλλαγή του καταστατικού. «Τώρα είναι η ώρα να εστιάσουμε όλες τις προσπάθειές μας στις πρωτοφανείς προκλήσεις που για πρώτη φορά αντιμετωπίζει ο Ελληνικός Εβραϊσμός», είπε χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος του ΚΙΣΕ αναφερόμενος σε καίρια θέματα όπως η ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου, και οι συνεχώς αυξανόμενες αντισημιτικές εκδηλώσεις.