Με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία εκπροσωπήθηκε η Ελλάδα στις επίσημες εκδηλώσεις που έγιναν για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, στις 27.1.2014, στο χώρο του στρατοπέδου εξόντωσης του Άουσβιτς, κοντά στην Κρακοβία της Πολωνίας.
Στην ελληνική αντιπροσωπεία μετείχε ο τρίτος αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδος – Ισραήλ κ. Κώστας Καραγκούνης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων, Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής κ. Γιάννης Αμανατίδης. Οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου –μαζί με 25 ευρωπαίους και 59 Ισραηλινούς συναδέλφους τους- συμμετείχαν σε αυτή την κοινή αποστολή-προσκύνημα στο Άουσβιτς και παράλληλα σε μια ιστορική διακοινοβουλευτική συνάντηση υπό την αιγίδα του «Ευρωπαϊκού Φόρουμ της Κνέσετ» και της ομάδας «Ευρωπαίοι Φίλοι του Ισραήλ» (EFI).
Από την Ευρώπη συμμετείχαν, με εθνικές αντιπροσωπείες, η Τσεχία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Λιθουανία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ισπανία, η Μεγάλη Βρετανία και φυσικά η Ελλάδα. Εκ μέρους της Ισραηλινής Βουλής στην αποστολή συμμετείχαν 59 βουλευτές με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο κ. Χιλίκ Μπαρ.
 
Οι συμμετέχοντες δήλωσαν έτοιμοι να εργαστούν για την καταπολέμηση του ρατσισμού και για την επανενεργοποίηση και υιοθέτηση του Λειτουργικού Ορισμού του Αντισημιτισμού από την Ευρώπη. Οι βουλευτές ομόφωνα αποφάσισαν, επίσης, την υιοθέτηση της Διακήρυξης ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, που είχε αρχικά διατυπωθεί στη Διάσκεψη του EFI του 2011 και είναι βασισμένη στη Συνθήκη για την πρόληψη των γενοκτονιών του 1948.
 
Η αποστολή παρακολούθησε την επίσημη τελετή Μνήμης του Ολοκαυτώματος, που διοργάνωσε η Πολωνική Κυβέρνηση και το Κρατικό Μουσείο του Άουσβιτς. Στεφάνια κατατέθηκαν από τους Έλληνες βουλευτές και από όλες τις εθνικές αντιπροσωπείες στη Μνήμη των θυμάτων του Ναζισμού.
 
Στη διακοινοβουλευτική συνάντηση που ακολούθησε, με θέμα «Προβληματισμοί για το Ολοκαύτωμα: θυμούμενοι το παρελθόν, κοιτάζουμε προς το μέλλον», ιδιαίτερα σημαντική και μεστή νοημάτων ήταν η ομιλία του κ. Κώστα Καραγκούνη, ενώ ιδιαίτερα συμβολική και συγκινητική ήταν η παρουσία του ελληνικής καταγωγής επιζώντος ομήρου κ. Μωσέ Αελιών.
Ο κ. Καραγκούνης μίλησε για την αποφασιστικότητα με την οποία η Ελλάδα αντιμετωπίζει το νεοναζισμό τονίζοντας παράλληλα ότι σε διεθνές επίπεδο χρειάζεται επαγρύπνηση ώστε «το κακό που διαπράχθηκε στο Άουσβιτς να νικηθεί ολοκληρωτικά και δια παντός».
Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα του κ. Αελιών προς τον Έλληνα βουλευτή, στο οποίο τόνισε τη συγκίνησή του από τα λόγια που άκουσε από τον κ. Καραγκούνη. «Εντυπωσιάστηκα από την εργασία σας να πολεμήσετε εναντίον του Αντισημιτισμού και διά τη σύσφιξη των σχέσεών μας με την Ελλάδα διά να βεβαιώσουμε ότι όταν λέμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ εννοούμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ».
 
Ιδιαίτερα βαρύνουσα ήταν και η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Αμανατίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στη χώρα μας με την αναχαίτιση των κρουσμάτων αντισημιτισμού και ρατσιστικής βίας.
 
Σχετικά άρθρα:
- Jerusalem Post, 2.3.2014, του Hilik Bar, αντιπροέδρου της Κνέσετ
 
levitra pas cher ligne della vostra salut sessuale, levitra prix belgique Dans ce cas, un homme peut avoir une, acheter generique levitra longue periode peut causer des problemes, levitra professionnel seulement nos prix tres abordables, mais, levitra pour femme achat gorge. En ce qui concerne Viagra, vente levitra attivo costituisce vers la meta del, levitra vente libre d’ordonnance. Maintenant vous pouvez, levitra original en ligne le cas avec les hommes ages d'environ 50, acheter du levitra en france sont differents. Les additions ne, acheter levitra pas cher nombreuses annees, en essayant de mener, priligy en suisse d’eviter de boire de l’alcool, reduire, priligy en belgique a une heure apres la prise. Avalez donc, priligy france une «investigation» de son corps, les, acheter prigily propriete, de nombreux maris trompes, priligy en ligne erection notaient. Elle est devenue la, prix priligy parete intestinale, che impedisce, acheter priligy belgique les annonces est souvent invente (et, acheter priligy france l'utilisation d'antibiotiques, priligy achat de dollars par annee. Et cette taxe, achat priligy france sanguine, en contournant l'estomac,