Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4305 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ
Η IHRA υιοθέτησε ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 23 – 26 Μαΐου 2016, συνεδρίασε στο Βουκουρέστι η Ολομέλεια της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (International Holocaust Remembrance Alliance– IHRA), η οποία ανταποκρίθηκε στην ανάγκη υιοθέτησης ενός κοινώς αποδεκτού ορισμού για τον αντισημιτισμό. Στο πνεύμα της Διακήρυξης της Στοκχόλμης, στην οποία αναφέρεται πως «η ανθρωπότητα είναι ακόμη σημαδεμένη από τον αντισημιτισμό και την ξενοφοβία και η διεθνής κοινότητα μοιράζεται τη βαριά ευθύνη να αντιπαλέψει αυτά τα δεινά», η Ολομέλεια της Συμμαχίας υιοθέτησε τον ακόλουθο, μη δεσμευτικό νομικά αλλά χρήσιμο και επιβοηθητικό, ορισμό του αντισημιτισμού:

«Ο αντισημιτισμός είναι η υιοθέτηση μιας συγκεκριμένης αντίληψης για τους Εβραίους, η οποία ενδέχεται να εκφραστεί με τη μορφή μίσους εναντίον τους. Οι λεκτικές και φυσικές εκδηλώσεις του αντισημιτισμού στρέφονται ενάντια σε Εβραίους ή μη Εβραίους και την περιουσία τους, καθώς και ενάντια σε θρησκευτικά ιδρύματα και εγκαταστάσεις της εβραϊκής κοινότητας».

Περισσότερα...
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Σκοπός του παρόντος εγγράφου είναι να παράσχει έναν πρακτικό οδηγό για τον προσδιορισμό επεισοδίων, για τη συλλογή στοιχείων και για την υποστήριξη της εφαρμογής και ισχύος της νομοθεσίας περί αντισημιτισμού. [Δείτε ΕΔΩ το πρωτότυπο στα αγγλικά, EUMC / Working definition of Antisemitism].

Βασικός ορισμός: «Αντισημιτισμός είναι μια ορισμένη αντίληψη περί των Εβραίων που μπορεί να εκφραστεί ως μίσος προς τους Εβραίους. Οι προφορικές και φυσικές εκδηλώσεις του αντισημιτισμού στοχεύουν κατά Εβραίων ή μη Εβραίων και/ή της ιδιοκτησίας τους, κατά των θεσμών της εβραϊκής κοινότητας και θρησκευτικών κτιρίων».

Επιπροσθέτως, παρόμοιες εκδηλώσεις μπορούν επίσης να στοχεύουν κατά του  Κράτος του Ισραήλ, νοουμένου ως εβραϊκή συλλογική οντότητα. Ο αντισημιτισμός συχνά κατηγορεί τους Εβραίους ως συνωμότες που βλάπτουν την ανθρωπότητα και χρησιμοποιείται τακτικά για να κατηγορεί τους Εβραίους «διότι τα πράγματα πάνε στραβά». Εκφράζεται στον προφορικό και στο γραπτό λόγο, σε οπτικο-ακουστικά  μέσα και σε επιθετικές ενέργειες και χρησιμοποιεί δόλια στερεότυπα και αρνητικά πρότυπα χαρακτήρων.

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΡΑΒΙΝΟΥ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Στην "Εφημερίδα των Συντακτών", στις 21.11.2015, δημοσιεύτηκε η παρακάτω συνέντευξη του αρχιραβίνου της Μόσχας, Πίνχας Γκόλντσμιτ, στον ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΣΚΑΚΗ για την αυξανόμενη επιρροή των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη. 

"Η Χ.Α. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"

«Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι ένα μεγάλο σήμα κινδύνου για την Ευρώπη» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο αρχιραβίνος της Μόσχας, Πίνχας Γκόλντσμιτ, και εφιστά την προσοχή των ευρωπαϊκών κρατών απέναντι στο φαινόμενο της αυξανόμενης επιρροής ακροδεξιών κομμάτων στη Γηραιά Ηπειρο.

Ο Π. Γκόλντσμιτ βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη χώρα μας προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Ραβίνων της Ευρώπης (Conference of European Rabbis), που πραγματοποιήθηκε αυτή τη φορά στην Αθήνα και στην οποία προεδρεύει. Ετσι, περίπου 30 κορυφαίοι ραβίνοι από κάθε γωνιά της Ευρώπης συναντήθηκαν και συζήτησαν σειρά από ζητήματα, με σημαντικότερο αυτό της θρησκευτικής ελευθερίας εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae