Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3535 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΜΕΤΡΟΥΝ; PDF Εκτύπωση E-mail

Της ΕΛΕΑΝΝΑΣ ΒΛΑΣΤΟΥ*

Τα σχολεία άνοιξαν. Ανάμεσα στις οικείες φυσιογνωμίες γονιών και παιδιών μέτρησα κάποια άγνωστα πρόσωπα. Μέσα σε αυτή την παράξενη χρονιά ήρθαν κάποιοι νέοι μαθητές στις αίθουσες. H περιέργεια υπερτερεί της νύστας και ρωτώ «ποια είναι αυτή η κυρία;» την παλιά μου γνώριμη που συνήθως είναι ενήμερη για τα πάντα. «Είναι η καινούργια Εβραία στο σχολείο», ήρθε η απάντηση. «Ωραία, θα είμαστε περισσότεροι» αποκρίνομαι, και η απάντησή μου έφερε το αποτέλεσμα που επιζητούσα. Χαμήλωσε τα μάτια, για την ακρίβεια στερέωσε το βλέμμα στο κράσπεδο σπρώχνοντας τον γιο της να επιταχύνει.

Πριν από την πανδημία, είχα συνοδέψει τον γιο μου στο γήπεδο. Είμαστε φανατικοί ποδοσφαιρόφιλοι, η πλειονότητα δηλαδή, όχι εγώ. Προσποιούμαι ότι ενδιαφέρομαι και αντικρίζω το σήμα της ομάδας, θέλοντας και μη, καθημερινά σε κάθε αντικείμενο. Διακριτικό στα φλιτζάνια, μεγαλύτερο στα μπλουζάκια, και σχηματισμένο με πλακάκια γιγάντιο στο μπάνιο. Ακούγεται και είναι κακόγουστο, αλλά αυτό το λόγκο μου έχει εξασφαλίσει τον σεβασμό υδραυλικού –φίλαθλου και συνοπαδού– που με κάθε τηλεφώνημα λέει με ενθουσιασμό: «Hello Spurs!».

Περισσότερα...
 
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΝΤΟΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟ 2020 PDF Εκτύπωση E-mail

ΤΕΛ ΑΒΙΒ, 7.4.2021: Η σημαντική αύξηση του εξτρεμισμού, καθώς και των αντισημιτικών θεωριών συνωμοσίας κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στις εβραϊκές κοινότητες μετά το πέρας της πανδημίας, δήλωσε ο πρόεδρος του Εβραϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου (EJC) Δρ. Μοσέ Κάντορ, με αφορμή τη δημοσίευση της Ετήσιας Έκθεσης για τον Αντισημιτισμό Παγκοσμίως για το 2020 από το Κέντρο Κάντορ του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ.   

«Το 2020 ήταν ένα έτος κοινωνικής αποδιοργάνωσης και βαθιάς παγκόσμιας πόλωσης. Η πανδημία δημιούργησε τις κοινωνικές συνθήκες για να ευδοκιμήσει ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός και ο εξτρεμισμός», δήλωσε ο Δρ. Κάντορ.  

«Τον περασμένο χρόνο κυριάρχησαν οι θεωρίες συνωμοσίας για τους εβραίους και το Κράτος του Ισραήλ εστιάζοντας κυρίως στο ότι βρίσκονται πίσω από την πανδημία ή ότι επωφελήθηκαν από αυτή», πρόσθεσε ο Δρ. Κάντορ. «Η συνεχής αναφορά στον ρόλο που διαδραματίζουν οι εβραίοι σε κάθε παγκόσμιο γεγονός, δηλαδή ότι τα υποκινούν, αποδεικνύει ότι ο αντισημιτισμός δεν έχει εξαλειφθεί».

Περισσότερα...
 
ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ: «ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ κ. ΑΚΡΙΤΑ – Ο ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ» PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ και της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ στις 10.3.2021 έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 για το άρθρο της Έλενας Ακρίτα με το οποίο ευτελίζεται το Άουσβιτς. Ακολούθως δημοσιεύουμε το άρθρο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο thestival.gr με τις δηλώσεις του προέδρου του ΚΙΣΕ.

«Εμείς λογοκρισία δεν κάνουμε σε κανέναν, δημοκρατία έχουμε, ότι θέλει μπορεί να πει ο καθένας. Όταν όμως αυτό το οποίο λέει κάποιος, άπτεται του Ολοκαυτώματος των έξι εκατομμυρίων Εβραίων, και μειώνεται η σοβαρότητα αυτού του εγκλήματος, παραλληλισμό με κάτι άλλο που γίνεται, δικαίως ή αδίκως – δεν είναι δικό μας θέμα –εκεί το Κεντρικό Συμβούλιο κάνει μια αναφορά ότι δεν είναι σωστό διότι μειώνεται η σοβαρότητα αυτού του εγκλήματος που είναι μοναδικό στον κόσμο. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7, o πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae