Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5116 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log in



ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΡΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΣΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Μ. ΠΑΓΟΥΤΕΛΗ PDF Εκτύπωση E-mail

ΕΦΣΥΝ, 5.9.2022: «Μας κυβερνά ο Πλεύρης;» του Δημήτρη Ψαρρά

Προκάλεσε αίσθηση η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ύστερα από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, να διορίσει στη θέση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου τη Μαριάνθη Παγουτέλη. Η κα Παγουτέλη είχε ήδη εκλεγεί μέλος του δικαστικού συμβουλίου που θα εξετάσει την υπόθεση Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη.

Στην επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αναδείξει την κυρία Παγουτέλη στην κορυφή της δικαστικής ιεραρχίας αντέδρασε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος με σκληρή ανακοίνωση, με την οποία θύμιζε ότι «η κ. Παγουτέλη είχε μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το αντισημιτικό βιβλίο του “Εβραίοι, όλη η αλήθεια”. Η κ. Παγουτέλη είχε συντάξει ένα εκτενές σκεπτικό 32 σελίδων, δικαιολογώντας τις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη».

Οι αντιδράσεις

Στη συνέχεια το ΚΙΣΕ εξέφρασε «την έντονη δυσαρέσκεια του ελληνικού Εβραϊσμού για την τοποθέτηση στην κορυφή της Δικαιοσύνης ενός προσώπου που δεν θα μπορεί να προασπίσει τη δεδηλωμένη θέση της ελληνικής πολιτείας ενάντια στον αντισημιτισμό, και μάλιστα ως αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας μας». Εντονη πολιτική αντίδραση στον διορισμό αυτό εκδηλώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από την Ολγα Κεφαλογιάννη.

Περισσότερα...
 
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΝΟΥ ΜΩΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Στο ζήτημα του διορισμού της Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου αναφέρεται με ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών Μίνος Μωυσής. Σημειώνεται ότι η κα Παγουτέλη, ως εφέτης το 2007, μειοψήφησε στην καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου κατά του Κ. Πλεύρη για το βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια».

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος με ανακοίνωσή του την Παρασκευή είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τον διορισμό της κας Παγουτέλη, επισημαίνοντας ότι με το σκεπτικό της στη δίκη Πλεύρη «δικαιολογούσε τις αντισημιτικές του απόψεις».

«Όταν η επιλογή των δικαστών στα ανώτατα αυτά αξιώματα της Δικαιοσύνης γίνεται από την κυβέρνηση, είναι άραγε θεμιτό τα κριτήρια να μην περιέχουν σημεία της γενικότερης στάσης ενός δικαστή;», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο κ. Μωυσής και επισημαίνει: «Ο διορισμός της κας Παγουτέλη είναι γεγονός και της εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο και κρίσιμο έργο της. Δεν μπορώ παρά να προσθέσω πάντως ότι μου αφήνει αναπάντητα ερωτηματικά και πληγές».

Η ανάρτηση του Μ. Μωυσή

«Η κα Μαριάνθη Παγουτέλη, νέα Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου!

Για την επιστημονική, τη νομική επάρκεια και την πορεία στο δικαστικό σώμα της κας Μαριάνθης Παγουτέλη δεν δικαιούμαι και δεν μπορώ να έχω άποψη. Προφανώς θα τις διαθέτει εφόσον κρίθηκε κατάλληλη για να προαχθεί με εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην περίοπτη θέση της Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.

Περισσότερα...
 
ΚΑΤΑΔΙΚΗ «ΠΑΤΕΡΑ» ΚΛΕΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΕΒΡΑΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 13.5.2022, το ΣΤ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε ερήμην του, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του ΕΠΣΕ, τον φερόμενο ως «πατέρα» Κλεομένη,  για  ανάρτηση βίντεο στο RuTube από τις 30.10.2018, με τίτλο «Θα έρθει εποχή που θα σφάξουμε τους Εβραίους», το οποίο περιέχει ξεκάθαρες απειλές και προτροπή σε βία κατά των Εβραίων. Το δικαστήριο επέβαλε στον π. Κλεομένη ποινή φυλάκισης 1 έτους με τριετή αναστολή και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ΕΠΣΕ στην ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα Racist Crimes Watch στις 13.5.2022: «Σήμερα, στο ΣΤ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Εισαγγελέας: Μαρία Δραγάνη – Πρόεδρος: Δημήτριος Ζαχαρόπουλος), καταδικάστηκε ερήμην για δημόσια υποκίνηση βίας κατά Εβραίων και Μαρτύρων του Ιεχωβά ο φερόμενος ως “πατέρας” Κλεομένης Κεφαλάς και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 1 έτους με τριετή αναστολή και πρόστιμο 5000 ευρώ.

‘Ατυπος εκπρόσωπος του κατηγορούμενου δήλωσε πως έμαθε για τη δίκη από το Facebook και ζήτησε αναβολή της δίκης καθώς ο κατηγορούμενος, αν και καθαιρεθείς, μονάζει σε μοναστήρι του Ταϋγέτου και δεν είχε ενημερωθεί για τη δίκη. Η κλήτευσή του όμως είχε γίνει τόσο στη διεύθυνση που είχε δηλώσει κατά την παροχή εξηγήσεων όσο και στην πληρεξούσια δικηγόρο του, οπότε το αίτημα απορρίφθηκε.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae