Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5227 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΡΑΒΙΝΟΥ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Στην "Εφημερίδα των Συντακτών", στις 21.11.2015, δημοσιεύτηκε η παρακάτω συνέντευξη του αρχιραβίνου της Μόσχας, Πίνχας Γκόλντσμιτ, στον ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΣΚΑΚΗ για την αυξανόμενη επιρροή των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη. 

"Η Χ.Α. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"

«Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι ένα μεγάλο σήμα κινδύνου για την Ευρώπη» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο αρχιραβίνος της Μόσχας, Πίνχας Γκόλντσμιτ, και εφιστά την προσοχή των ευρωπαϊκών κρατών απέναντι στο φαινόμενο της αυξανόμενης επιρροής ακροδεξιών κομμάτων στη Γηραιά Ηπειρο.

Ο Π. Γκόλντσμιτ βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη χώρα μας προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Ραβίνων της Ευρώπης (Conference of European Rabbis), που πραγματοποιήθηκε αυτή τη φορά στην Αθήνα και στην οποία προεδρεύει. Ετσι, περίπου 30 κορυφαίοι ραβίνοι από κάθε γωνιά της Ευρώπης συναντήθηκαν και συζήτησαν σειρά από ζητήματα, με σημαντικότερο αυτό της θρησκευτικής ελευθερίας εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Περισσότερα...
 
ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΜΙΣΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Για να αποτραπεί η παράνομη διάδοση ρητορικής μίσους, είναι ουσιώδες να διασφαλιστεί ότι τα συναφή εθνικά νομοθετήματα μεταφοράς της απόφασης-πλαισίου του Συμβουλίου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας εφαρμόζονται πλήρως από τα κράτη μέλη τόσο στο διαδικτυακό περιβάλλον όσο και έξω απ’ αυτό.

Σήμερα 31.5.16 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από κοινού με το Facebook, το Twitter, το YouTube και τη Microsoft («επιχειρήσεις τεχνολογίας πληροφοριών») παρουσίασαν έναν κώδικα συμπεριφοράς που περιλαμβάνει σειρά δεσμεύσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο στην Ευρώπη.

Οι επιχειρήσεις τεχνολογίας πληροφοριών στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσπάθειά τους να αντεπεξέλθουν στην πρόκληση του να διασφαλίσουν ότι οι διαδικτυακές πλατφόρμες δεν θα παρέχουν τη δυνατότητα στην ρητορική μίσους να εξαπλώνεται παράνομα σαν ιός στο διαδίκτυο.  Μοιράζονται δε, από κοινού με άλλες πλατφόρμες και επιχειρήσεις κοινωνικής δικτύωσης, συλλογική ευθύνη αλλά και υπερηφάνεια για την προώθηση και διευκόλυνση της ελευθερίας έκφρασης σε ολόκληρο τον κόσμο του διαδικτύου. Ωστόσο, η Επιτροπή και οι επιχειρήσεις τεχνολογίας πληροφοριών αναγνωρίζουν ότι η παράνομη διάδοση ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο έχει αρνητικές συνέπειες όχι μόνο για τις ομάδες ή τα πρόσωπα κατά των οποίων στρέφεται, αλλά και για όσους υπερασπίζονται ανοικτά την ελευθερία, την ανοχή και την αποφυγή των διακρίσεων στις ανοικτές κοινωνίες μας, ενώ δημιουργεί κλίμα που δυσχεραίνει τον δημοκρατικό διάλογο στις διαδικτυακές πλατφόρμες.

Περισσότερα...
 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο καλεί την Κυβέρνηση των ΗΠΑ να ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις των Ευρωπαϊκών κρατών, τους φορείς επιβολής των νόμων, καθώς και τους αρμόδιους διακυβερνητικούς οργανισμούς, να συνεργαστούν επίσημα με τις εβραϊκές κοινότητες της Ευρώπης ώστε να είναι προετοιμασμένες και σε ετοιμότητα για να αποτρέψουν ή να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά αντισημιτικές επιθέσεις.

Το Ψήφισμα μεταξύ άλλων αναφέρει χαρακτηριστικά ότι χρειάζεται:

-Να υπάρχει συνεργασία, ανταλλαγή πληροφοριών και κατάλληλη εκπαίδευση μελών των εβραϊκών Κοινοτήτων ώστε να ενισχυθεί το επίπεδο ετοιμότητας και να είναι άμεση η αντίδραση σε ενδεχόμενη αντισημιτική επίθεση.

-Να παρασχεθεί βοήθεια στις εβραϊκές κοινότητες ώστε να βελτιωθούν τα επίπεδα ασφαλείας.

-Να αναπτυχθεί ένα τυποποιημένο πανευρωπαϊκό σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών και συστήματος συναγερμού μεταξύ των κυβερνήσεων και των εβραϊκών κοινοτήτων.      

Δείτε το Ψήφισμα ΕΔΩ

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae