Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 8404 επισκέπτες και 3 μέλη συνδεδεμένους

Log inΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (EJC) ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
 -- ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. (FRA) ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ
 
-- H Ανακοίνωση του EJC
 
Στις 8.11.2013 ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) παρουσίασε τα πρώτα συγκριτικά στοιχεία εμπειριών εβραίων από αντισημιτικές παρενοχλήσεις, διακρίσεις και εγκλήματα μίσους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Έκθεση καλύπτει απαντήσεις 5.847 εβραίων πολιτών σε οκτώ χώρες στις οποίες κατοικεί το 90% περίπου του υπολογιζομένου εβραϊκού πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Λετονία, Ουγγαρία και Σουηδία).  Τα ευρήματα θα παρουσιαστούν αναλυτικότερα στην ετήσια «Επισκόπηση του Αντισημιτισμού» του Οργανισμού FRA, που συγκεντρώνει στατιστικά στοιχεία επί αντισημιτικών επεισοδίων καταγεγραμμένων από κυβερνητικές και μη-κυβερνητικές πηγές.
Στην ιστοσελίδα του FRA θα βρείτε το πλήρες υλικό των εκθέσεων, δελτίων τύπου, ανακοινώσεων ΜΜΕ και εξερεύνησης στοιχείων, καθώς και το οπτικοακουστικό υλικό από τη Συνέντευξη Τύπου που παρουσιάστηκαν τα στοιχεία της έρευνας.
Περισσότερα...
 
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Άναψε φωτιά ο Ερντογάν με Ισραήλ-ΗΠΑ
 
Έντονες αντιδράσεις από τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ προκάλεσε σχόλιο του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το οποίο συνέδεε τον σιωνισμό με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια του 5ου Φόρουμ της Συμμαχίας των Πολιτισμών, που οργάνωσε στη Βιέννη ο ΟΗΕ για την προώθηση του διαλόγου ανάμεσα στις θρησκείες και τους λαούς, ανέφερε: «Όπως με τον σιωνισμό, τον αντισημιτισμό και τον φασισμό, έτσι και τώρα έχει γίνει αναγκαιότητα να δούμε την ισλαμοφοβία ως ένα έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας».
Περισσότερα...
 
Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ: Η αυτονόητη αλληλεγγύη στους Παλαιστινίους και η νέα εβραιοφοβία

Του ΚΩΣΤΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
 «Γνωρίζετε πως στα θύματα του πατέρα σας, όταν τα μετέφεραν στα στρατόπεδα, χάραζαν στο δέρμα τους νούμερα ως στίγματα της θηριωδίας. Και εσείς φέρετε ένα τέτοιο στίγμα της θηριωδίας, καθώς το κακό που σας έγινε είναι απίστευτα μεγάλο και υπερβαίνει κάθε φαντασία και λογική: το νούμερο ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΝΑ. Το νούμερο αυτό μένει αθέατο, δεν είναι χαραγμένο στο δέρμα σας παρά μονάχα στο πεπρωμένο σας».
Γκ. Αντερς, «Εμείς οι γιοι του Αϊχμαν», Εκδ. Εστία
Η πρόσφατη αμαύρωση με αγκυλωτούς σταυρούς του Μνημείου του Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης και η απόπειρα εμπρησμού της Συναγωγής της Κέρκυρας αποτελούν τεκμήρια αδιάψευστα μιας ανοιχτής πληγής, του αντισημιτισμού, που ενδημεί σε μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Στη βάση του βρίσκεται η αποσιώπηση της ίδιας της διαρκούς παρουσίας των Εβραίων στην Ελλάδα για εκατοντάδες χρόνια.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae