Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 8129 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
200η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΣ ΒΕΛΓΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2009

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης διακοσίων χρόνων από την ίδρυση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Βελγίου (1808-2008) διοργανώθηκε σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στον ιστορικό αυτό οργανισμό, που ιδρύθηκε με ενέργειες του Ναπολέοντα. Μεταξύ των αφιερωμάτων είναι το γραμματόσημο της φωτογραφίας, που εξέδωσαν τα βελγικά ταχυδρομεία, καθώς και δημοσιεύματα στο Τύπο. Από το “NouvellesConsistoriales” (Μάρτιος 2009), αναδημοσιεύουμε τα παρακάτω αποσπάσματα για την ίδρυση του ΚΙΣ Βελγίου: «Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο του Βελγίου ιδρύθηκε ως αυτόνομος οργανισμός στα 1932, μόλις δύο χρόνια μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Βελγίου από το γαλλικό έδαφος και αποτελεί αδιαμφισβήτητο θεματοφύλακα της πνευματικής κληρονομιάς του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Γαλλίας του οποίου η ίδρυση – πρώιμη στα 1808 – ρύθμισε και επέλυσε με πρωτοποριακό τρόπο ζητήματα που δεν έχουν πάψει να απασχολούν τις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες.

Περισσότερα...
 
ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2009 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 10 Ιούλιος 2009

Στις 27.01.09, σε ειδική τελετή που έγινε στην έδρα του Ο.Η.Ε. στη Νέα Υόρκη, τα Ηνωμένα Έθνη τίμησαν τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. «Μία αυθεντική βάση ελπίδας: Μνήμη Ολοκαυτώματος και Εκπαίδευση» ήταν το θέμα της φετινής εκδήλωσης. Ο γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε. κ. Μπαν κι-Μουν, στο μήνυμά του για την Ημέρα Μνήμης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να συνεχίσουμε να διδάσκουμε στα παιδιά μας όσα διδαχτήκαμε από τα μελανότερα κεφάλαια της ιστορίας. Αυτό θα τα βοηθήσει να κάνουν σωστότερες ενέργειες, από εκείνες των προγόνων τους, στην οικοδόμηση ενός κόσμου στον οποίο θα συνυπάρχουν όλοι ειρηνικά». Κατά την εκδήλωση μίλησε ο πρόεδρος του ιδρύματος Yad Vashem, Ραββίνος Γισραέλ Μεήρ Λάου, απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι πολλών επίσημων φορέων, μίλησαν επιζώντες του Ολοκαυτώματος για τις εμπειρίες τους και η τελετή τελείωσε με μουσικό πρόγραμμα.
Περισσότερα...
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae