Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4076 επισκέπτες και 3 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕΒΡΑΪΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
Ε.Ν.Α. PDF Εκτύπωση E-mail
Ε.Ν.Α. – Εβραϊκή Νεολαία Αθηνών


H Ε.Ν.Α. είναι η επίσημη και νόμιμη Νεολαία Εβραίων της Αθηνάς. Κάθε δύο χρόνια οι νέοι άνω των 18 με τη δική τους ψήφο χρίζουν το επόμενο συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από 6 μέλη: Τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, τον ταμεία, τον γραμματέα και δύο μέλη. 
Σκοπός αυτού του συμβουλίου είναι η σύσφιξη των σχέσεων των νέων, η διαρκής ενημέρωσή τους για θρησκευτικά, πολιτισμικά και πολιτιστικά νέα και η αντιμετώπιση διάφορων κοινωνικών προβλημάτων του νέου Έλληνα Εβραίου. Επίσης, το συμβούλιο οργανώνει αρκετές εκδηλώσεις ψυχαγωγικού περιεχομένου από τις οποίες τα μέλη βιώνουν αξέχαστες στιγμές και μοναδικές εμπειρίες.
Η Εβραϊκή Νεολαία της Αθήνας αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου 300 εγγεγραμμένα μέλη με πάνω από 30 εκδηλώσεις το χρόνο. Εκ των οποίων περίπου οι δέκα είναι θρησκευτικού περιεχομένου, όπως π.χ. ομιλίες ραβίνων, παρουσιάσεις βιβλίων και εκδηλώσεις που να αναφέρονται διεξοδικά στη θρησκεία μας. Οι άλλες δεκαπέντε περίπου αναφέρονται σε εκδηλώσεις ψυχαγωγικού περιεχομένου όπως θέατρα, ψυχαγωγικά κέντρα, μιούζικαλ και διαγωνισμοί χορών. Τέλος, οι άλλες πέντε είναι εκδρομές εσωτερικού και εξωτερικού με σκοπό να γνωριζόμαστε καλύτερα μεταξύ μας αλλά και με τις Εβραϊκές Κοινότητες του εξωτερικού.
Με υπομονή, θέληση και πείσμα τα συμβούλια πάντοτε θα προσπαθούν για το καλύτερο του νέου Έλληνα Eβραίου, καθώς χρέος μας σαν συμβούλιο είναι να του υπενθυμίζουμε και να του τονίζουμε την θρησκευτική του ταυτότητα.


Τηλέφωνο Ε.Ν.Α. : 6947 400270

 
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Α.   (περίοδος 2010 -2012)  

Πρόεδρος: Ήβη Λεών
Αντιπρόεδρος: Αιμίλιος Γκαμπάϊ
Γραμματέας: Πάττυ Αλκαλάϊ
Ταμίας: Ντάνης Κόβο
Μέλη: Άκης Ατούν, Μπέττυ Χαλέγουα, Μάρθα Ρούσσου, Έστερ Άμγκαρ, Σάμης Σαμουηλίδης
 
 


Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae