Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4350 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ | Εκτύπωση |

Για 5ο χρόνο οι εκδόσεις Γαβριηλίδης αφιερώνουν τον Ιανουάριο στη μνήμη του Ολοκαυτώματος  με το σύνθημα «Θυμόμαστε, δεν χρησιμοποιούμε». Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο χώρο POEMS & CRIMES των εκδόσεων Γαβριηλίδης

- ΣΑΒΒΑΤΟ 12 Ιανουαρίου 2019 12:30 μ.μ. ΈΚΘΕΣΗ Άρτεμις Αλκαλάη «Eμμονές: objets trouvés»

- ΠΕΜΠΤΗ 17 Ιανουαρίου 2019 8:30 μ.μ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης», 1997, 55 λεπτά  

- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 8:30 μ.μ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ «Η θυσία του Κόρτσακ», 1990, 115 λεπτά

- ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Ιανουαρίου 2019 8:30 μ.μ. "ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ" χορός από την Νίνα Αλκαλάη

- ΠΕΜΠΤΗ 24 Ιανουαρίου 2019 8:30 μ.μ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΤΗς ΣΙΩΠΗΣ" του Θωμά Σίδερη

- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 Ιανουαρίου 2019, 8:30 μ.μ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ"

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΜΗ ΜΕ ΞΕΧΑΣΕΤΕ. ΤΡΕΙΣ ΕΒΡΑΙΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΕΤΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» | Εκτύπωση |

Το Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19.00 θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στην αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ η παρουσίαση του βιβλίου Μη με ξεχάσετε. Τρεις Εβραίες μητέρες γράφουν στους γιους τους από το γκέτο της Θεσσαλονίκης το οποίο έχει επιμεληθεί ο Λεόν Σαλτιέλ.  

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Γιώργος Αντωνίου, επίκουρος καθηγητής έδρας Εβραϊκών Σπουδών ΑΠΘ, Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής ΠΑΜΑΚ, Σοφία Νικολαΐδου, συγγραφέας και ο επιμελητής της έκδοσης Λεόν Σαλτιέλ.

Χαιρετισμοί θα γίνουν από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη και τον Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Σοφία Χριστοφορίδου. Αποσπάσματα θα διαβαστούν από την ηθοποιό Σοφία Βούλγαρη.     

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 
Πρώτη Πανελλήνια εκτέλεση του Ορατόριου “Ρέκβιεμ για τα θύματα των Ναζί” | Εκτύπωση |

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΠΙΣΝ: ΟΡΑΤΟΡΙΟ “Ρέκβιεμ για τα θύματα των Ναζί” του συνθέτη Κώστα Μουστάκα. Υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου 

Οι οδυνηρές μνήμες της Κατοχής παρά το πέρασμα του χρόνου παραμένουν ζωντανές. Η Ναζιστική Γερμανία υπήρξε κατά κύριο λόγο υπεύθυνη για το εύρος των καταστροφών και την ακραία αγριότητα που γνώρισε η χώρα μας την περίοδο της Κατοχής, 1941-1944, άλλοτε για να καμφθεί η Αντίσταση και άλλοτε γιατί οι στρατηγικές και τακτικές επιλογές των Ναζί σήμαιναν αδήριτα θάνατο και καταστροφή για τον Ελληνικό Λαό. Βία και καταστροφή που ακόμη περιμένει την δικαίωση και την αποκατάσταση.

Σε πολλές περιπτώσεις η βία ξεπέρασε κάθε όριο, αν και πολύ λίγα από τα φρικτά ιστορικά επεισόδια είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Η Κάνδανος (3/6/1941), το Κομμένο (16/8/1943), η Βιάννος (14-16/9/1943), τα Δερβενοχώρια (Οκτώβριος του 1943), τα Καλάβρυτα (13/12/1943), το Δίστομο (10/6/1944), ο Χορτιάτης (2/9/1944), και δεκάδες άλλες Μαρτυρικές Πόλεις και Χωριά, στιγματίστηκαν ανεξίτηλα από την καταστροφή που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις κατοχής, εξολοθρεύοντας ανθρώπους και ισοπεδώνοντας ολόκληρους οικισμούς.

Το Ορατόριο «Ρέκβιεμ για τις Σφαγές των Ναζί», συναντά το τραύμα της μνήμης, αναζητώντας την κάθαρση και αντιπαλεύοντας τη λήθη.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος

Δευτέρα 17/12, 20.30 - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚH ΣΚΗΝH ΕΛΣ στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Περισσότερα...
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΧΑΪΜ ΚΑΠΟΝ 1446 ΜΕΡΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ" | Εκτύπωση |

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 8.00 μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Το ημερολόγιο κατοχής του Βενιαμίν Χαϊμ Καπόν 1446 ΜΕΡΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ»  του Γιάννη Καρατζόγλου στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα).

Με το συγγραφέα θα μιλήσουν για το βιβλίο οι: Λίλιαν Καπόν, π. γεν. γραμματέας Ι.Κ. Αθηνών και ο Γιώργος Πηλιχός, ιστορικός ερευνητής, συγγραφέας του τόμου «Άουσβιτς».

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Μίνος Μωυσής, πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΕΦΑΡΑΔΙΤΕΣ | Εκτύπωση |

Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18.30, τo Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Σεφαραδίτες Εβραίοι – Ιστορία Πολιτισμός» σε μια πρωτοβουλία του Ισπανόφωνου Διαδικτυακού Περιοδικού  “Panorama Griego” της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Τύπου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου)

Ομιλίες θα γίνουν από τους Οντέτ Βαρών – Βασάρ, Δρ. Σύγχρονης Ιστορίας, Ε.Κ.Π.Α, Συνεργάτις Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος και Leon Nar, Δρα Νεοελληνικής Φιλολογίας Α.Π.Θ.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι Νίκος Παππάς, Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ, Πρόεδρος Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και Conde de Beroldingen Geyr, Cristina, Διευθύντρια Ινστιτούτου Θερβάντες Αθήνας.

Συντονιστής: Κώστας Μαυροειδής,

Υπεύθυνη Panorama Griego: Αυγή Παπαδοπούλου

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae