Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4425 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΥ - ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Πιλοτικό πρόγραμμα για το Ολοκαύτωμα υλοποιείται για τους μαθητές των δύο πρώτων τάξεων Λυκείων της Μαγνησίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ιστορία και τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος με τίτλο «Η αφήγηση του Ολοκαυτώματος μέσα από την τέχνη και την τοπική ιστορία» υλοποιείται πιλοτικά στην Μαγνησία από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου – Ερευνητικό Κέντρο, μετά από σχετική έγκριση της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου και το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος.

Οι συντελεστές του προγράμματος, που θα έχει ως επιστέγασμα την επίσκεψη ομάδας δέκα  μαθητών και των εκπαιδευτικών στο  «Κρατικό Μουσείο Αουσβιτς – Μπίρκενάτου» στην Πολωνία, παραχώρησαν στις 26.3.2019 συνέντευξη Τύπου, αναλύοντας τους στόχους και την φιλοσοφία του πιλοτικού κύκλου δράσεων.  

Περισσότερα...
 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2019 PDF Εκτύπωση E-mail

Πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, τίμησαν το πρωί της Κυριακής 3.2.2019, στο μνημείο των Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος, τη μνήμη τους, σε επιμνημόσυνη δέηση που διοργάνωσε η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου.

Το «παρών» έδωσαν στην εκδήλωση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, οι υφυπουργοί Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη, οι βουλευτές του νομού Μάκης Μπαλλής και Κώστας Στεργίου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κ. Αγοραστός, ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας κ.α.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος που κατέθεσε και στεφάνι, με μήνυμά του αναφέρθηκε στην μαύρη επέτειο του Ολοκαυτώματος, σημειώνοντας: «Η αξία της ζωής και η σημασία της ανθρώπινης ύπαρξης αποκτούν νόημα στη σημερινή επέτειο του Ολοκαυτώματος που και φέτος τιμάται από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου. Η συλλογική μνήμη καλείται να αποδώσει την οφειλόμενη τιμή σε όσους μαρτύρησαν στο βωμό της αδικίας και του παράλογου. Ο Βόλος. η πόλη μας, αποτελεί τρανό παράδειγμα κοινής δράσης και αντίδρασης στέλνοντας μήνυμα κατά του ρατσισμού υποστηρίζοντας το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, στην ελευθερία σκέψης και πράξης. Η σημερινή ημέρα καλείται να χωρέσει όλα όσα έγιναν και δεν πρέπει να ξεχαστούν για να μη γνωρίσει η ανθρωπότητα ποτέ ξανά το άδικο και το κακό».

Περισσότερα...
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ι.Κ. ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΣ ΑΣΑΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου 2018. στο Κοινοτικό Κέντρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, το εορταστικό δείπνο για τον γιορτασμό της νέας Εβραϊκής Χρονιάς 5779.

Με την παρουσία τους τίμησαν την Κοινότητα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και πολλοί φίλοι της Κοινότητας, κάποιοι εξ αυτών με θεσμικό ρόλο. Η ιδιαίτερα συμβολική παρουσία του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου και οι λόγοι που ανταλλάχτηκαν μεταξύ του Προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών και του Σεβασμιοτάτου, απηχούν την πολύ καλή συνεργασία, τον αλληλοσεβασμό και την αλληλοεκτίμηση που υπάρχει μεταξύ της Κοινότητας και της τοπικής Εκκλησίας.  

Η συνεχής προσπάθεια εξωστρέφειας και διάδρασης της Κοινότητας με την τοπική κοινωνία και τους φορείς, έχει συναντηθεί με την διαρκή δράση του Σεβασμιοτάτου εναντίον κάθε μορφής μισαλλοδοξίας και ρατσισμού. Η συμβολική παρουσία του στο εορταστικό δείπνο και οι θερμοί του λόγοι, αποδεικνύουν την θέλησή του να συνεχίσει να κάνει πράξη τις επιταγές της αγάπης και της αλληλεγγύης προς όλους ανεξαιρέτως. Η θερμή ανταπόκριση των φίλων της Κοινότητας συμπλήρωσε μια βραδιά χαρούμενη και εορταστική, με ευχές για μια καλή και παραγωγική χρονιά για όλους.

Παράλληλα, ενδυνάμωσε την απόφαση της Κοινότητας, να συνεχίσει, σύμφωνα με τις δυνατότητες της, τις δράσεις επ΄ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας.

Πηγή: Ταχυδρόμος Βόλου, 9.9.2018

 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ι.Κ. ΒΟΛΟΥ ΜΕ Δ/ΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Σε κλίμα αγαστής συνεργασίας και αλληλοεκτίμησης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σωκράτη Σαβελίδη με τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής  Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, στα γραφεία της ΔΔΕ Μαγνησίας, με θέματα που αφορούν τη συνεργασία σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν  η Προϊσταμένη εκπαιδευτικών Θεμάτων Ρηγώ Φασουράκη και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Σοφία Κανταράκη.

Περισσότερα...
 
ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ 2018 ΣΤΟ ΒΟΛΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Το γεγονός ότι η Ευρώπη πρέπει να οικοδομήσει πολιτική με έμφαση στη Δημοκρατία στον άνθρωπο, ώστε να μην υπάρχουν ανισότητες που ευνοούν το Ναζισμό, για να μην έρθουν ξανά Ολοκαυτώματα, τόνισε από το Βόλο όπου παραβρέθηκε στην εκδήλωση ημέρας μνήμης για τα θύματα Εβραίους του Ολοκαυτώματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου, παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος, των Πρέσβεων του Ισραήλ και της Γερμανίας, της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, βουλευτών, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, εκπροσώπων της Ισραηλιτικής Κοινότητας, των πολιτών και στρατιωτικών αρχών, αλλά και πλήθος κόσμου.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 4.2.2018 με επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος και συνεχίστηκαν με ομιλίες και το άναμμα κεριών στη μνήμη των 6.000.000 Εβραίων Θυμάτων του ολοκαυτώματος στο Συνεδριακό Κέντρο.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae