Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3985 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΥ - ΕΙΔΗΣΕΙΣΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ για τον ΡΑΒΒΙΝΟ ΗΛΙΑ ΣΑΜΠΕΤΑΪ PDF Εκτύπωση E-mail

Την Κυριακή 6.11.2011 έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Κ. Βόλου ειδική εκδήλωση για να τιμηθεί ο Σοφολογιότατος Ραββίνος Λάρισας κ. Ηλίας Σαμπετάι για τη σημαντική και πολύχρονη προσφορά του στον Εβραϊσμό της Ελλάδος και ειδικότερα προς την Κοινότητά μας.

Στο κατάμεστο Κοινοτικό Κέντρο, εκτός από τα μέλη της Κοινότητάς μας και πλήθος ομοθρήσκων της Ι.Κ. Λάρισας, προσήλθαν ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο πρόεδρος της Ι.Κ. Λάρισας κ. Μώρις Μαγρίζος συνοδευόμενος από την αντιπρόεδρο κα Μπέκη Αλμπελανσή και την γ. γραμματέα κα Μπέτυ Μαγρίζου, ο κ. Πίγχας Παρέντε εκ μέρους του ΟΠΑΙΕ και της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης, ο αντιπρόεδρος της Ι.Κ. Τρικάλων κ. Ιάκωβος Βενουζίου και ο πρόεδρος της Ι.Κ. Καρδίτσας κ. Μάκης Καπέτας.
Περισσότερα...
 
ΕΡΜΑΝ ΣΠΙΡΕΡ: Ένα βιβλίο, μία εκδήλωση και πολλά μηνύματα PDF Εκτύπωση E-mail

Ο ελβετικής καταγωγής Έρμαν Σπίρερ ήταν ήδη μεγάλος καπνοβιομήχανος στη Σμύρνη όταν ξέσπασε ο διωγμός των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους που κατέληξε στην τραγωδία της Μικρασιατικής καταστροφής. Χάρη στα ανθρωπιστικά του αισθήματα πολλοί Έλληνες σώθηκαν από τη σφαγή καθώς ο Σπίρερ τους προσέφερε άσυλο στις καπναποθήκες του, που προστατεύονταν από την ελβετική σημαία. Στη συνέχεια ναύλωσε καράβια, φυγαδεύοντας έτσι μεγάλο αριθμό διωκόμενων στην Ελλάδα.

Περισσότερα...
 
ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2011 PDF Εκτύπωση E-mail

 

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Ι.Κ. Βόλου τίμησαν την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.
Το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Ολοκαυτώματος επιμνημόσυνη δέηση από το νέο Ραββίνο της Λάρισας Σοφολογιότατο κ. Itzhak Havi, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του Νομού.
Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές και τους φορείς της πόλης, τον πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα και από εκπροσώπους εβραϊκών Οργανισμών και Κοινοτήτων, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, ενώ άγημα του στρατού απέδωσε τιμές.
Περισσότερα...
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ για την ΑΠΟΝΟΜΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ από την ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 9.5.2011, στο αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κατά την οποία χορηγήθηκαν από την Ι.Κ. Βόλου τρεις υποτροφίες, ύψους 1.000 ευρώ η καθεμία, σε ισάριθμούς αριστούχους φοιτητές πολύτεκνων οικογενειών. Για πρώτη φορά φέτος βραβεύτηκαν και δύο μεταπτυχιακές εργασίες, του τμήματος ΙΑΚΑ, του Πανεπιστημίου με θέμα τον Εβραϊσμό.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία μελών της Κοινότητας και πλήθους κόσμου. Παρέστησαν οι αντιπρυτάνεις του πανεπιστημίου, ο αντιπρόεδρος του ΚΙΣΕ και πρόεδρος της Ι.Κ. Λάρισας κ. Μώρις Μαγρίζος, το μέλος του Δ.Σ. της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Ζήκος Παρέντε, η εντεταλμένη σύμβουλος του ΟΠΑΙΕ κα Αννίτα Πίντο και ο Ραβίνος της Ι.Κ. Λάρισας κ. Ιτσχάκ Χαβί.
Περισσότερα...
 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Την Παρασκευή 10.12.2010 επισκέφτηκε την Ι.Κ. Βόλου ο νέος πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Άριε Μέκελ. Ο πρέσβης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο κ. Μαρσέλ Σολομών και τον κ. Βίκτωρ Σακκή επισκέφτηκαν τον νεοεκλεγέντα αντιπεριφερειάρχη  Μαγνησίας κ. Δημήτριο Αλεξόπουλο, την αντινομάρχη κα Νατάσα Οικονόμου και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae