Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3813 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2011 PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 26 & 27 Ιανουαρίου 2011, στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων & Ηρώων του Ολοκαυτώματος, η Περιφέρεια Αττικής και η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών διοργάνωσαν διήμερο εκδηλώσεων. 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 26.1.2011 στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος με τα εγκαίνια της έκθεσης «Το Μνημείο», τα οποία πραγματοποιήθηκαν από τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Ιωάννη Σγουρό. Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τον Αύγουστο του 2011, παρουσιάζει τις προτάσεις 16 καλλιτεχνών και τη διαδικασία που οδήγησε στη δημιουργία του Μνημείου Ολοκαυτώματος στην Αθήνα. Η παρουσίαση της έκθεσης στους παρευρισκόμενους έγινε από τη διευθύντρια του ΕΜΕ κα Ζανέτ Μπαττίνου.

Περισσότερα...
 
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΑΝΟΥΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Από 1η έως 8.12.10, με τη συνεργασία του ΚΙΣΕ και της Ι.Κ. Αθηνών, εορτάστηκε και φέτος η γιορτή του Χανουκά στην Αθήνα. Τις πρώτες ημέρες της γιορτής τα κεριά ανάφτηκαν στη Συναγωγή Αθηνών ενώ την τελευταία ημέρα το άναμμα όλων των κεριών της Χανουκίας έγινε   στην Α’ Πλατεία Ψυχικού, με την ευγενική συνεργασία του Δήμου Ψυχικού συνεχίζοντας έτσι την παράδοση των τελευταίων ετών.
Περισσότερα...
 
ΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 4 Οκτωβρίου 2010 η Μπενώτ γιόρτασε την Ημέρα του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Πολιτισμού στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Κ. Αθηνών, με την εξαιρετικά εντυπωσιακή ομιλία της κας Μπέττυς Μαγρίζου για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης τον καιρό του Μεσοπολέμου. 
Περισσότερα...
 
ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Ι.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 9.7.10, ο Σύλλογος Απογόνων Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, υλοποιώντας την απόφαση του Δ.Σ. της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης να χορηγήσει βοηθήματα στους επιζώντες των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης που ζουν στην Αθήνα, διοργάνωσε εκδήλωση στο Κέντρο Φιλοξενίας «Ρέστειον» για την επίδοση των βοηθημάτων. Διατέθηκε το εγκεκριμένο από την Ι.Κ.Θ. ποσό των 62.000 ευρώ, το οποίο διανεμήθηκε σε 31 ομήρους. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του αντιπροέδρου του Συλλόγου της Β΄ Γενιάς κ. Συμεών Φρανσές.
Περισσότερα...
 
ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ της ΣΟΑ 2010 PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 11.4.2010, η Ι.Κ. Αθηνών διοργάνωσε τελετή για την Ημέρα Μνήμης της Σοά που έγινε στο εβραϊκό νεκροταφείο στη Νίκαια. 
Κατά την τελετή οι Ραββίνοι Αθηνών κ. Ιακώβ Αράρ και Ισαάκ Μιζάν έψαλαν επιμνημόσυνη δέηση, στη μνήμη των 6.000.000 Εβραίων θυμάτων του Ναζισμού, μεταξύ των οποίων και 60.000 Έλληνες Εβραίοι.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae