Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4497 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2009 PDF Εκτύπωση E-mail

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009, η Νομαρχία Αθηνών, η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, οργάνωσαν στην Αθήνα την ετήσια εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.  

Η εκδήλωση έγινε στη Συναγωγή Αθηνών με μία συγκινητική τελετή στην οποία παρέστησαν ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, αντιπρόεδρος κ. Τάσσος Νεράντζης,

Περισσότερα...
 
ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΣΟΑ 2009 PDF Εκτύπωση E-mail

Την Κυριακή 26 Απριλίου 2009, η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών τίμησε τη μνήμη των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος σε ειδική τελετή που έγινε στο Εβραϊκό τμήμα του Γ΄ Νεκροταφείου στη Νίκαια. Σε κλίμα έντονης συγκίνησης, παρουσία των λίγων εναπομεινάντων στη ζωή διασωθέντων ομήρων των στρατοπέδων συγκέντρωσης, Ελλήνων Χριστιανών που βοήθησαν στη διάσωση Εβραίων συμπολιτών τους και έχουν χαρακτηρισθεί Δίκαιοι των Εθνών και πλήθους κόσμου, οι Ραβίνοι Αθηνών έψαλαν επιμνημόσυνη δέηση, πενθώντας τα 6.000.000 Εβραίων θυμάτων του Ναζισμού, μεταξύ των οποίων και 60.000 Έλληνες Εβραίοι.
Περισσότερα...
 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ TECHNION - ΗΠΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 19.5.09, 25 μέλη του Συλλόγου Φίλων Technion – ΗΠΑ, συνοδευόμενα από τον νέο πρόεδρο του Technion καθηγητή Peretz Lavie, την σύζυγό του καθηγήτρια Lena Lavie και τον καθηγητή Μπένη Νατάν, επισκέφθηκαν την Αθήνα και ξεναγήθηκαν στις Συναγωγές «Μπεθ Σαλόμ» και «Ετς Χαγίμ», καθώς και το χώρο όπου πρόκειται να εγκατασταθεί το Μνημείο Ολοκαυτώματος της Αθήνας. Οι επισκέπτες είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν, σε δεξίωση που παρέθεσε η Ι.Κ. Αθηνών στο αίθριο της Συναγωγής Ετς Χαγίμ, την ηγεσία της Κοινότητας, καθώς και τον πρόεδρο και μέλη του Κ.Ι.Σ. Με την ευκαιρία αυτής της συνάντησης ο πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών κ. Βενιαμίν Αλμπάλας δώρισε στους ξένους Αγκαντότ του Πέσαχ και ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Μωϋσής Κωνσταντίνης το λεύκωμα «Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων – Μνημεία και Μνήμες».

 
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΒΡΑΪΚΑ ΘΕΜΑΤΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 27.5.09, οι κυρίες της Ι.Κ. Αθηνών διοργάνωσαν ενημερωτική συνάντηση, στο Πνευματικό Κέντρο της Κοινότητας, για θέματα που αφορούν το διεθνή εβραϊσμό καθώς και την αντιμετώπιση και καταπολέμηση του αντισημιτισμού.
Η πρόεδρος της WIZO κα Χέδερ Ναχμία, αφού ευχαρίστησε όσους παρέστησαν στην εκδήλωση, καλωσόρισε τον πρόεδρο του Κ.Ι.Σ κ. Μ. Κωνσταντίνη, ο οποίος ήταν ο ομιλητής της εκδήλωσης.
Περισσότερα...
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 5.6.08 παρουσιάστηκε στην Αθήνα το βιβλίο "Εγώ, ο εγγονός ενός Έλληνα" των Γιώργου Αναστασιάδη, Λέων Ναρ και Χρήστου Ράπτη.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae