Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4185 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΑΛΕΞΗ με ΘΕΜΑ "ΝΑΖΙΣΜΟΣ & ΙΑΤΡΙΚΗ" PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 23.3.2011 και με αφορμή την αποφράδα ημέρα της σύλληψης των Γιαννιωτοεβραίων της 25 Μαρτίου 1944, ο καθηγητής της Ιατρικής Φυσικής κ. Τζων Καλέφ-Εζρά έδωσε διάλεξη με θέμα «Ναζισμός και Ιατρική». Ήταν μια συγκλονιστική ομιλία, σοκαριστική και αποκαλυπτική. Στην κατάμεστη αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών το ακροατήριο έμεινε άφωνο από τα πλούσια στοιχεία που παρέθεσε. Η ομιλία έγινε ευκαιρία πολλών επαινετικών συζητήσεων και άρθρων στις τοπικές εφημερίδες και στην τηλεόραση. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που η μικρή μας κοινότητα έχει μέλη σαν τον καθηγητή κ. Τζων Καλέφ-Εζρά.

 
ΕΚΘΕΣΗ για τις ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Η ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών διοργάνωσε έκθεση φωτογραφίας, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν στις 14.3.2011, με τίτλο: «Ιερά και Σύμβολα: Οι Συναγωγές της Ελλάδας», με φωτογραφίες των κ.  Σαμουήλ Νεγρίν και Ιωάννη Παναγάκου, στην αίθουσα «Διώνη» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων.

Περισσότερα...
 
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ του ΚΙΠΟΥΡ PDF Εκτύπωση E-mail
Για το 2010 ο εορτασμός του Γιομ Κιπούρ, που αποτελεί κάθε χρόνο το κορυφαίο θρησκευτικό γεγονός για την Κοινότητα Ιωαννίνων, εξελίχθηκε σε μία πολύ συγκινητική συνάντηση Γιαννιωτών από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες Κοινότητες της Ελλάδας, αλλά και από το Ισραήλ, την Αμερική, ακόμα κι από το μακρινό Μεξικό, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κοινότητας και ήρθαν να μας ενισχύσουν με τη δυναμική παρουσία τους και παράλληλα να πάρουν την απαραίτητη θετική ενέργεια και δύναμη για ν΄ αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της νέας χρονιάς.
Περισσότερα...
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του ΒΙΒΛΙΟΥ για τον ΓΙΟΣΕΦ ΕΛΙΓΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
«Τιμώντας το παρελθόν τιμούμε τις ρίζες μας. Τιμώντας όμως ιδιαίτερα το ηπειρωτικό παρελθόν μας, τιμούμε τις γενέθλιες ρίζες μας, τις ισοβίως αγέραστες που μας τρέφουν σε όλη μας τη ζωή και μας συνοδεύουν σε κάθε περιπλάνησή μας. Τιμώντας τους ανθρώπους του πνεύματος που σημάδεψαν με την παρουσία τους τα ηπειρωτικά γράμματα, τιμούμε την πνευματική ιδιαιτερότητα του τόπου μας». Είναι τα λόγια με τα οποία ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων κ. Μωϋσής Ελισάφ άρχισε την ομιλία του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του δίτομου έργου του κ. Λέοντα Ναρ, το οποίο αφορά στο συνολικό έργο του Γιαννιωτοεβραίου ποιητή Γιοσέφ Ελιγιά. Η εκδήλωση έγινε στις 6.10.10, στη Ζωσιμαία Ακαδημία στα Γιάννενα.
Περισσότερα...
 
"ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ" ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 2010 PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 26.4.10 πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα, στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία, επιστημονική ημερίδα με θέμα «Κατοχικά Γιάννενα». Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Ομάδα Μελέτης της Ιστορίας των Εβραίων της Ελλάδας, το Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής επιστήμης του Πάντειου Πανεπιστημίου και την Ι.Κ. Ιωαννίνων. Τον συντονισμό της συζήτησης έκανε ο κ. Πάρις Παπαμίχος-Χρονάκης.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae