Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4277 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΟΥΣΒΙΤΣ" 2022 PDF Εκτύπωση E-mail

Η ΠτΔ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Ανακοίνωση πρωτοβουλίας για θέσπιση Ημέρας Μνήμης των Δικαίων

Δηλώσεις για το Μουσείο Ολοκαυτώματος και την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου έγινε στη Θεσσαλονίκη συνέντευξη τύπου ενόψει της Πορείας Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος υπό τον τίτλο «Ποτέ ξανά, Θεσσαλονίκη - Άουσβιτς – 79 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού» που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζερβας, η αναπληρώτρια του Δημάρχου, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη, ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ και της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ, ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκος Παπαϊωάννου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Στυλιανός Κατρανίδης και ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών Μανόλης Μανωλεδάκης.

Περισσότερα...
 
ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2022 ΠΑΡΟΥΣΙΑ της ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η σιωπηλή πορεία Μνήμης «Ποτέ ξανά, Θεσσαλονίκη - Άουσβιτς - 79 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού».  Η πορεία συνδιοργανώνεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Στη φετινή διοργάνωση επικεφαλής της πορείας θα είναι η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πορεία Μνήμης θα ξεκινήσει στις 11:00 από την Πλατεία Ελευθερίας και θα καταλήξει στις 12:00 μ. στο χώρο του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού όπου θα πραγματοποιηθεί σύντομη τελετή.

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΘ ΜΕ ΤΟΝ GIL SHAHAM ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2022 PDF Εκτύπωση E-mail

Πραγματοποιήθηκε στις 25.1.22, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης,  συνέντευξη Tύπου  με αφορμή την συναυλία που συνδιοργανώνει η ΙΚΘ, η ΚΟΘ και ο ΟΜΜΘ με αφορμή την συναυλία της  ΚΟΘ με τον Gil Shaham για την Εθνική Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος στην οποία παρέστησαν οι Πρόεδροι του ΟΜΜΘ κ. Βασίλης Γάκης, της ΙΚΘ  κ.  Δαυίδ Σαλτιέλ και του ΕΤΟΣ κ. Στάθης Γεωργιάδης.

Ο Πρόεδρος του ΟΜΜΘ κ. Βασίλης Γάκης επισήμανε ότι: «…Το πέπλο σιγής δεν πρέπει να καλύψει τα πάντα.  Γιατί η σιωπή είναι μια ηθική χρεοκοπία η οποία όχι μόνο «βαραίνει» συνειδήσεις, αλλά ενισχύει τις προσπάθειες εκείνων που επιχειρούν στοχευμένα να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Εμείς, ως Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα αναδείξουμε όπως αρμόζει την ιστορική μνήμη του Ολοκαυτώματος. Θα την προσεγγίσουμε μέσω της Τέχνης και θα την προβάλλουμε στο κοινό όπως πράξαμε με τη γενοκτονία των Αρμενίων, όπως θα πράξουμε και με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Βλέπετε, η χώρα μας έχει ζήσει την τραγωδία δυο Γενοκτονιών. Των Ελλήνων του Πόντου, των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και των Εβραίων συμπολιτών μας…».

Περισσότερα...
 
ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2022 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2022 PDF Εκτύπωση E-mail

Με την Ασκαβά, την επιμνημόσυνη δέηση, και σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στις 30.1.2022 στην πλατεία Ελευθερίας, μπροστά στο Μνημείο Ολοκαυτώματος, η εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης.

Στους χαιρετισμούς τους οι πολιτικοί εκπρόσωποι και οι επικεφαλής της Ισραηλιτικής Κοινότητας, σε υψηλό επίπεδο, επισήμαναν τη σημασία της διατήρησης ζωντανής της μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, αλλά και τη συμβολή που θα έχουν προς αυτή την κατεύθυνση η ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη και η δημιουργία πάρκου μνήμης στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε ότι δεν πρέπει να λησμονηθεί η απόπειρα αφανισμού ενός λαού και οι συνέπειες του ναζισμού και του ολοκληρωτισμού. Τόνισε τη σημασία της δημιουργίας του Μουσείου του Ολοκαυτώματος έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η μνήμη απέναντι στην μισαλλοδοξία.

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΣΕ & ΤΗΣ Ι.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του ΚΙΣΕ και της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ είχε στις 18.1.2022 στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε ότι η δέσμευσή του για την επιφανειακή διαμόρφωση της Πλατείας Ελευθερίας ως πάρκου μνήμης είναι απολύτως ισχυρή.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ι.Κ. Θεσσαλονίκης, όπως αποφασίστηκε, θα βρίσκονται σε διαρκή και στενή συνεργασία, ώστε το έργο  της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας να προχωρήσει από κοινού με τις ταχύτερες δυνατές διαδικασίες.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae