Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4325 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ "Γ.Σ. ΜΑΚΑΜΠΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 1908-2010" PDF Εκτύπωση E-mail
Η Ι.Κ. Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Αντιδημαρχεία Πολιτισμού, διοργάνωσε την παρουσίαση του λευκώματος «Γ.Σ. ΜΑΚΑΜΠΗ Θεσσαλονίκης, 1908-2010».
Το λεύκωμα υλοποιήθηκε μετά από πρόταση της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης προς το δήμαρχο Θεσσαλονίκης και αποτελεί μέρος σειράς αντίστοιχων εκδόσεων του Κέντρου Ιστορίας για όλα σχεδόν τα αθλητικά σωματεία της πόλης. Την πολυετή και ιδιαίτερα δύσκολη ερευνητική προσπάθεια για την τεκμηρίωση της ιστορίας του συλλόγου της Μακαμπή ανέλαβε, σε συνεργασία με το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, ο επίκουρος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Νικόλαος Ζάικος.
Περισσότερα...
 
ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ της ΣΟΑ 2010 PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 11.4.2010 τελέσθηκε στη Συναγωγή Μοναστηριωτών επιμνημόσυνη δέηση για την Ημέρα Μνήμης της Σοά στην οποία παρέστησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χάρης Καστανίδης, ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Μαγκριώτης, η υφυπουργός Εσωτερικών κα Θεοδώρα Τζάκρη, εκπρόσωποι των Αρχών της πόλης, του προξενικού Σώματος, βουλευτές και πλήθος κόσμου.
Περισσότερα...
 
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Ι.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Μία ενδιαφέρουσα εργασία με θέμα «Η εβραϊκή Κοινότητα Θεσσαλονίκης από τον 16ο αιώνα έως σήμερα», εκπόνησε ομάδα μαθητών του Πειραματικού Σχολείου του Α.Π.Θ.
Περισσότερα...
 
ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 14.5.2010, βάνδαλοι ρατσιστές βεβήλωσαν το εβραϊκό νεκροταφείο Θεσσαλονίκης εκσφενδονίζοντας  μολότωφ σε τάφους και αναγράφοντας αντισημιτικά συνθήματα και ναζιστικά σύμβολα στον τοίχο και τους διαδρόμους του νεκροταφείου.
Περισσότερα...
 
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ MARCH OF THE LIVING PDF Εκτύπωση E-mail

Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία ανέλαβε η Ι.Κ. Θεσσαλονίκης με την αποστολή πρότασης στους υπουργούς Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, Οικονομίας κ. Γιάννη Παπαθανασίου, Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη καθώς και στη Γ.Γ.Ν.Γ., για συμμετοχή μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο θεσμό του March of the Living.  

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 31 32 33 34 35 36 37 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae