Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5124 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log inΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΥ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΤΑΦΩΝ στο ΑΓΓΛΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Οι τάφοι δύο Εβραίων Βρετανών στρατιωτικών, στο Αγγλικό Νεκροταφείο Πολέμου στη Ρόδο, βανδαλίστηκαν το 2009  και θα αποκατασταθούν εντός του 2010 με ευθύνη και ενέργειες της αρμόδιας βρετανικής υπηρεσίας.
Στο Αγγλικό Νεκροταφείο Πολέμου, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το εβραϊκό νεκροταφείο, είναι θαμμένοι Άγγλοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη Ρόδο. Μεταξύ των τάφων υπήρχαν και δύο που ανήκαν σε Εβραίους στρατιώτες, τα στοιχεία των οποίων είχαν καταγραφεί από την υπεύθυνη της Ι.Κ. Ρόδου κα Κάρμεν Κοέν.
Περισσότερα...
 
ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2010 PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 25.7.2010 η Νομαρχία Δωδεκανήσου και η Ισραηλιτική Κοινότητα Ρόδου διοργάνωσαν εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ρόδου, η οποία ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση από το Ραββίνο Αθηνών κ. Ιακώβ Αράρ και στη συνέχεια με χαιρετισμό του προέδρου του Κ.Ι.Σ.Ε. κ. Δαυίδ Σαλτιέλ. Ακολούθησε η ομιλία του προέδρου του Συλλόγου Απογόνων Θυμάτων Ολοκαυτώματος – Β΄ Γενιά κ. Μάριου Σούση. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ερμηνεία διαφόρων μουσικών συνθέσεων σε σόλο βιολί από τον κ. Λεωνίδα Σακελλαρίδη και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ολοκαυτώματος.
Περισσότερα...
 
ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 16.5.10 άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο Μνημείο Ολοκαυτώματος στη Ρόδο και στις 13.6.10 σημειώθηκε δεύτερο κρούσμα με την αναγραφή του συνθήματος “Juden Raus” στον εξωτερικό τοίχο της Συναγωγής του νησιού.

 Για το πρώτο περιστατικό το Κ.Ι.Σ. Ελλάδος εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:
«Ο βανδαλισμός του Μνημείου Ολοκαυτώματος στη Ρόδο, λίγες μόνον ημέρες μετά την αντίστοιχη επίθεση κατά του εβραϊκού νεκροταφείου Θεσσαλονίκης, σηματοδοτεί μία επικίνδυνη τάση αύξησης των αντισημιτικών φαινομένων στη χώρα μας. Βάνδαλοι ρατσιστές, χρησιμοποιώντας βαρύ αντικείμενο, κατέστρεψαν το Άστρο του Δαυίδ και ράγισαν τη μία πλευρά του γρανιτένιου Μνημείου Ολοκαυτώματος της Ρόδου.

Περισσότερα...
 
ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Το φετινό καλοκαίρι αυξήθηκε ο θαλάσσιος τουρισμός στη Ρόδο με αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά και ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν τη Συναγωγή και το Εβραϊκό Μουσείο της Ρόδου.
Στις 11.8.09 επισκέφτηκε τη Ρόδο η οικογένεια Ορβάλ από το Παρίσι. Τα μέλη της  οικογένειας Ορβάλ αποφάσισαν να συμπεριλάβουν και τη Ρόδο στο πρόγραμμα των διακοπών τους με σκάφος, στα Δωδεκάνησα και στα παράλια της Τουρκίας, ώστε να τελεστεί στο νησί η θρησκευτική ενηλικίωση του γιου της Sacha. Έτσι, έδωσαν  ραντεβού στη Ρόδο με συγγενείς και φίλους που ταξίδεψαν από διάφορα μέρη για να παρευρεθούν στην τελετή. Οι παραβρισκόμενοι, μαζί με τον μεγάλο αριθμό Ισραηλινών τουριστών που επισκέφθηκαν εκείνη την μέρα τη Συναγωγή, ξεπέρασαν τα 300 άτομα. Η τελετή της θρησκευτικής ενηλικίωσης ήταν μία ανεπανάληπτη εμπειρία για το νεαρό, ο οποίος υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει και το γάμο του στη Συναγωγή της Ρόδου.

Περισσότερα...
 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2009 PDF Εκτύπωση E-mail

Η Ι.Κ. Ρόδου, με τη συνεργασία του Νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Ιωάννη Μαχαιρίδη, διοργάνωσε από τις 23 έως τις 26 Ιουλίου 2009, σειρά εκδηλώσεων για να τιμηθεί η μνήμη των Ροδίων και Κώων Ελλήνων Εβραίων που εκτοπίστηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009, ημερομηνία του εκτοπισμού των Εβραίων τον Ιούλιο του 1944, στο εβραϊκό νεκροταφείο, όπου τελέστηκε Ασκαβά για τα θύματα.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae