Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4885 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΥ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Η πληθυσμιακά μικρή Κοινότητα της Ρόδου, η έλλειψη επαρκούς αριθμού αντρών για τη συγκρότηση μινιάν, καθώς και η απουσία μόνιμου Ραββίνου καθιστούν τη Συναγωγή πιο πολύ ένα μεγαλοπρεπές μνημείο πολιτισμικής κληρονομιάς παρά ένα ναό προσευχής και λατρείας. Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και με την αύξηση των ομόθρησκων τουριστών, η Συναγωγή αποκτά, έστω και για λίγο, κάτι από την παλιά της αίγλη.

Περισσότερα...
 
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS PDF Εκτύπωση E-mail
Ο διεθνής οργανισμός Special Olympics που ιδρύθηκε το 1968, διοργάνωσε και φέτος αυτούς τους «ξεχωριστούς» αθλητικούς αγώνες για ανθρώπους με διανοητική ανεπάρκεια και μαθησιακά προβλήματα.
Μετά τη συγκινητική τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας, που έλαβε χώρα την Πέμπτη 9.6.11 στον ιερό βράχο της Πνύκας στην Αθήνα, η Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα, στην Κύπρο και την Κωνσταντινούπολη για να μεταδώσει το ελπιδοφόρο μήνυμά της για έναν αρμονικό, ακόμα πιο όμορφο κόσμο με ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για όλους.
Περισσότερα...
 
ΡΟΔΟΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2011 PDF Εκτύπωση E-mail

Και φέτος, η Ισραηλιτική Κοινότητα Ρόδου διοργάνωσε τις καθιερωμένες εκδηλώσεις για να τιμήσει την ημέρα Μνήμης των Ροδίων και Κώων θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Την Τετάρτη 20.7.11, με την έναρξη του εκδηλώσεων, προβλήθηκε η γαλλική ταινία La Raffle («Τη νύχτα που χάθηκαν τα αστέρια»), ενώ την επόμενη προβλήθηκε η ταινία The boy in the striped pyjamas («Το παιδί πίσω από το συρματόπλεγμα»). Και οι δυο ταινίες παρουσιάζουν τις τραγικές ιστορίες μικρών παιδιών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ενώ ο θεατής καθηλώνεται από τη συγκλονιστική εναλλαγή αθωότητας και σκληρότητας, ανεμελιάς και περιορισμού. Και οι δυο ταινίες συγκίνησαν αλλά και προβλημάτισαν το κοινό ειδικά εφόσον φαίνεται ότι ο ρατσισμός και η έλλειψη ανοχής ακμάζει και στην εποχή μας. 

Περισσότερα...
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του ΒΙΒΛΙΟΥ "ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΡΟΔΩΝ" PDF Εκτύπωση E-mail

Η Ι.Κ. Ρόδου, θέλοντας να προβάλει το βιβλίο της Sanne Terlouw «Το νησί των Ρόδων», ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα που παρουσιάζει τη ζωή μιας σεφαραδίτικης εβραϊκής οικογένειας που εκδιώκεται από την Ισπανία το 1492 και εγκαθίσταται στη Ρόδο το  1522, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και την ιστορία του νησιού, που εκδόθηκε στα ολλανδικά το 2008, προσκάλεσε τη συγγραφέα να μιλήσει για το βιβλίο της και να εξηγήσει τι ήταν αυτό που την ενέπνευσε να γράψει για τη Ρόδο.

Περισσότερα...
 
ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΤΑΦΩΝ στο ΑΓΓΛΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Οι τάφοι δύο Εβραίων Βρετανών στρατιωτικών, στο Αγγλικό Νεκροταφείο Πολέμου στη Ρόδο, βανδαλίστηκαν το 2009  και θα αποκατασταθούν εντός του 2010 με ευθύνη και ενέργειες της αρμόδιας βρετανικής υπηρεσίας.
Στο Αγγλικό Νεκροταφείο Πολέμου, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το εβραϊκό νεκροταφείο, είναι θαμμένοι Άγγλοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη Ρόδο. Μεταξύ των τάφων υπήρχαν και δύο που ανήκαν σε Εβραίους στρατιώτες, τα στοιχεία των οποίων είχαν καταγραφεί από την υπεύθυνη της Ι.Κ. Ρόδου κα Κάρμεν Κοέν.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae