Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4860 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΥ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ 2001 PDF Εκτύπωση E-mail

  Στις 13.7.2001 έγινε στη Συναγωγή "Σαλώμ" της Ρόδου η τελετή θρησκευτικής ενηλικίωσης -Μπάρ Μιτσβά- του νεαρού Τζέρεμι Σολομών, γιου του Τζακ Γκρός και της Λύντας Σοριάνο. Για την τελετή η οικογένεια, 25 άτομα συνολικά, ταξίδεψαν από το Λος Αντζελες των ΗΠΑ, μαζί με τους ροδίτικης καταγωγής παππούδες Ελί και Κορίν Σοριάνο. Ήταν μία συγκινητική, συμβολική και ευχάριστη τελετή η οποία έδωσε την ευκαιρία στους νεότερους να γνωρίσουν τις ρίζες της οικογένειάς τους και στους παλαιότερους να επανασυνδεθούν με τη γενέτειρά τους.

 
ΣΕΦΕΡ ΤΟΡΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΣΕ ΈΚΘΕΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Ένας κύλινδρος της Τορά, ο οποίος διεσώθη από την καταστροφή της Εβραϊκής Κοινότητας Ρόδου κατά το Ολοκαύτωμα, εξετέθη στα πλαίσια της έκθεσης σπανίων χειρογράφων που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ από 12.4 έως 1.6.2000, με την ευκαιρία της 75ης επετείου της ίδρυσής του. Το Σέφερ αυτό, το οποίο προέρχεται από την Ισπανία και χρονολογείται από τον 14ο - 15ο αιώνα, συντηρήθηκε με τις φροντίδες της ειδικής ομάδας του τμήματος Χειρογράφων του Πανεπιστημίου.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae