Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1559 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΜΠΕΡ ΚΟΕΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Η επιτυχία των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον Αλμπέρ Κοέν και του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου για το έργο του, που έγιναν το 2010 στην Κέρκυρα με τη συνεργασία του Δήμου, της εκεί Ισραηλιτικής Κοινότητας και του Ιδρύματος «Μνήμη Αλμπερ Κοέν» της Γενεύης, έδωσαν αφορμή και κίνητρο για τη δημιουργία του Σωματείου «Φίλοι του Ιδρύματος Memoire Albert Cohen». Η πρωτοβουλία και οι ενέργειες για την ίδρυση του Σωματείου στην Κέρκυρα ανήκουν στον ιατρό κ. Σπύρο Γιούργα, ο οποίος είχε καθοριστικό ρόλο και στην πραγματοποίηση του περυσινού εβδομαδιαίου αφιερώματος.

Περισσότερα...
 
ΜΝΗΜΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ στην ΚΕΡΚΥΡΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 24 και 25.11.2001 διοργανώθηκαν στην Κέρκυρα, από το Δήμο και την τοπική Ισραηλιτική Κοινότητα, εκδηλώσεις αφιερωμένες στους Εβραίους του νησιού με την ευκαιρία των αποκαλυπτηρίων Μνημείου Εβραίων Μαρτύρων Ολοκαυτώματος.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το βράδυ της Παρασκευής 23.11.01, με τη λειτουργία του Καμπαλάτ Σαμπάτ, που τελέστηκε στην πρόσφατα ανακαινισμένη Συναγωγή της Κέρκυρας. Οι προσευχές αναπέμφθηκαν από τον Ραββίνο Αθηνών κ. Ιακώβ Αράρ, βοηθούμενο από τους κ.κ. Β. Ισχακή και Λ. Γαβριηλίδη. Το γεγονός ότι λειτούργησε η Συναγωγή προκάλεσε τη συγκίνηση των μελών της Κοινότητας καθώς και των εκπροσώπων του ΚΙΣ και των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων απ΄ όλη την Ελλάδα που παρέστησαν στη λειτουργία.

Περισσότερα...
 


Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae