Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2452 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟΥ Γ.Γ. ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Εποικοδομητικές συζητήσεις έγιναν στο Ισραήλ από τις 5 έως τις 8 Ιουλίου 2017 κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γιώργου Καλαντζή ο οποίος συνοδευόταν από την επιστημονική σύμβουλο κα Βασιλική Κεραμίδα, τον Β΄Αντιπρόεδρο του ΚΙΣΕ κ. Βίκτωρα Ελιέζερ και τη Διευθύντρια του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος (ΕΜΕ) κα Ζανέτ Μπαττίνου.

Στη συνάντηση με τους αξιωματούχους του ιδρύματος Γιαντ Βασέμ, επικυρώθηκε η βούληση να συνεχισθεί η εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του Ελληνικού υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του ΕΜΕ και του Γιαντ Βασέμ και να επεκταθούν τα προγράμματα εκπαίδευσης και γνώσης του Ολοκαυτώματος, εκτός των εκπαιδευτικών, και σε ευρύτερα στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός οτι η γνώση του Ολοκαυτώματος αποτελεί ασπίδα θωράκισης της κοινωνίας απέναντι σε κάθε μορφή ρατσισμού, ξενοφοβίας και αντισημιτισμού που απειλούν σήμερα την Ευρώπη.

Ο Ραββίνος David Rosen, επικεφαλής του διαθρησκευτικού διαλόγου εκ μέρους της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC), παρέθεσε γεύμα προς τιμή του κ. Καλαντζή στο οποίο παρακάθισαν ο κ. Ελιέζερ και η κα Κεραμίδα. Ο κ. Rosen αναφέρθηκε διεξοδικά στη μεγάλη σημασία που αποδίδεται διεθνώς στο διαθρησκευτικό διάλογο μεταξύ Εβραίων, Χριστιανών και Μουσουλμάνων, ενώ τόνισε τη σπουδαιότητα του διαλόγου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και την Εκκλησία της Ελλάδος. Ο διάλογος αυτός έχει την πλήρη υποστήριξη της Ελληνικής Πολιτείας, η οποία αντιμετωπίζει θετικά κάθε προοπτική διεύρυνσής του. Οι κ.κ Καλαντζής και Ελιέζερ απηύθυναν επίσημη πρόσκληση στον κ. Rosen να επισκεφθεί την Ελλάδα στις αρχές του 2018.

Περισσότερα...
 
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ για την ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 26 Ιουνίου 2017, 71 Ευρωβουλευτές διαφόρων κομμάτων από 20 χώρες  μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν τη Διακήρυξη «Ατελής Δικαιοσύνη: Αποκατάσταση και Μνήμη» με την οποία εκφράζεται η συμπαράστασή τους για την απόδοση περιουσιών από την εποχή του Ολοκαυτώματος και καλείται η ΕΕ να δεσμευτεί ότι θα κάνει σχετικές ενέργειες γι’ αυτό. Ακολουθεί το κείμενο της Διακήρυξης το οποίο προσυπέγραψε μεταξύ άλλων και ο Έλληνας Ευρωβουλευτής κ. Μιλτιάδης Κύρκος.        

ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Έχουν πια περάσει πάνω από εβδομήντα χρόνια από το Ολοκαύτωμα (Shoah) στο οποίο δολοφονήθηκαν έξι εκατομμύρια Εβραίοι – το εβδομήντα πέντε τοις εκατό του εβραϊκού πληθυσμού της Ευρώπης. Μόνο ένα μικρό τμήμα της κινητής και της ακίνητης περιουσίας των Εβραίων θυμάτων, αλλά και των κοινοτήτων, το οποίο κατασχέθηκε παράνομα, έχει επιστραφεί στους νόμιμους ιδιοκτήτες ή κληρονόμους ή εν γένει στον εβραϊκό λαό. Πολλοί από τους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος ζουν σε συνθήκες φτώχειας και χωρίς επαρκή κοινωνική φροντίδα, ενώ οι ανάγκες για κοινωνική πρόνοια αυξάνονται καθώς μεγαλώνουν.

ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ: Εμείς, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βεβαιώνουμε την ηθική ευθύνη των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν στο ζήτημα της αποκατάστασης  της ιδιοκτησίας της εποχής του Ολοκαυτώματος.

Δηλώνουμε επίσης τη διαρκή δέσμευσή μας στην παροχή επαρκούς και άμεσης κοινωνικής πρόνοιας για τους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος, στην οριοθέτηση, προστασία και συντήρηση των εβραϊκών νεκροταφείων, των μαζικών τάφων και άλλων χώρων ταφής, στην διατήρηση των χώρων εβραϊκής κληρονομιάς και στην προώθηση της εκπαίδευσης, της έρευνας και της μνήμης για το Ολοκαύτωμα.

Αναγνωρίζουμε τη δέσμευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αποκατάσταση περιουσιακών στοιχείων της εποχής του Ολοκαυτώματος όπως ζητήθηκε με προηγούμενα ψηφίσματα του Κοινοβουλίου και επιβεβαιώνουμε και πάλι τις προηγούμενες διεθνείς αρχές και διακηρύξεις που αντανακλούν τη συναίνεση για την αποκατάσταση των περιουσιακών στοιχείων της εποχής του Ολοκαυτώματος.

Περισσότερα...
 
ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Το ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC) πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, από τις 4 έως τις 6 Ιουνίου 2017, με τη συμμετοχή 2.500 συνέδρων από περίπου 80 χώρες.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενημέρωση των ευρωπαίων Εβραίων ηγετών με ειδικές ομιλίες σε συγκεκριμένες συνεδρίες με τον γενικό τίτλο «International Jewish Leaders Strategy Sessions».

Στα πλαίσια του φόρουμ, τα κυριότερα θέματα για τα οποία έγιναν παρουσιάσεις, τοποθετήσεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, ήταν η νέα πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ, η άνοδος των ακραίων δεξιών και αριστερών κομμάτων της Ευρώπης, οι αποφάσεις της Ουνέσκο και του ΟΗΕ γενικότερα κατά του Ισραήλ, με αμφισβήτηση ακόμη και της Ιερουσαλήμ ως ιερής πόλης των Εβραίων, η ασφάλεια του Ισραήλ με την ευκαιρία των 50 χρόνων από τον πόλεμο των Έξι Ημερών και της επανενοποίησης της Ιερουσαλήμ, το BDS κυρίως στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη, τις σχέσεις με το Ισλάμ, κ.ά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για την πολιτική αστάθεια και τις επιπτώσεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο σε συνδυασμό με τις δραστηριότητες του ISIS, το προσφυγικό και την ιδιαιτερότητα της Τουρκίας που όλα επηρεάζουν το Ισραήλ και τη γύρω περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος ήταν ο μοναδικός κύριος ομιλητής, εστίασε την ομιλία του στη συμμαχία Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ και τις δυνατότητες που αυτή παρέχει για την ισορροπία στην ευαίσθητη γεωπολιτικά νοτιοανατολική άκρη της Μεσογείου με έμφαση στην ενεργειακή, στρατιωτική, πολιτιστική, και τουριστική συνεργασία με την ευχή να γίνει η συμμαχία τετραμερής με την προσχώρηση και της Αιγύπτου.

Άλλες προσωπικότητες που απηύθυναν χαιρετισμό ή παρουσίασαν επιμέρους θέματα ήταν ο Πρόεδρος της Ρουμανίας, Υπουργοί της Ιαπωνίας, της Σιγκαπούρης, του Ισραήλ, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, Γερουσιαστές και άλλοι.

Όπως κάθε χρόνο απονεμήθηκαν τα διάφορα βραβεία της AJC σε διακεκριμένα πρόσωπα για πράξεις τους που συνέβαλαν στην κατανόηση – βοήθεια, αγάπη και υποστήριξη μεταξύ των λαών.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae